Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

High-End 2023: Linn 360

Minimalistisk anläggning bland de bästa på mässan.

Skrivet av / 2023-05-19 - 17:10
High-End 2023: Linn 360

De golvstående Linn 360 är inte helt nya, men det är första gången jag har sett och hört dem i levande livet. Högtalarna ser mycket bättre ut i verkligheten än på bilder, och oavsett vilka fördomar man kan ha mot Linn-högtalare, tror jag att de kommer på skam av ett par 360.

Här är de anslutna till en Klimax DSM, en effektförstärkare, samt en Klimax LP12.

Oavsett källmaterial skapade Linn-högtalarna en stor ljudbild med gnistrande dynamik, med djupbasegenskaper som kunde lämna en mållös.

Två 22 cm baselement med membran i aluminium och magnesium ger kraft och djup. Ovanför dem sitter en platta med tre element. Ett 19 cm bas/mellanregister, en 6,4 cm mellanregisterdome med kolfibermembran och i mitten en 19 mm diskant med berylliummembran.

Det spelar oerhört bra, det måste jag erkänna, men det kostar också. Högtalarna börjar på 55 000 Euro för ett par, och då tillkommer Klimax DSM och skivspelaren på bilden.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

1 reaktion på ”High-End 2023: Linn 360”

  1. Bjarne WILLGOTT LILLIENDAHL

    Linn Klimax DSM är inte ett slutsteg utan en streamer/försteg. Slutstegen sitter i högtalarna och har inbyggd D/A-omvandling. DSM har en digital utgång. Mvh/Bjarne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Här är Sonos utmanare till Sonos Beam

Nya utomhushögtalare för sommarsäsongen

PMC sänker priset på ordentlig bas

Här är Lyngdorfs nya högtalare

Uppgradering av retrohögtalarna

Nu gör de högtalare också

Rulla till toppen