Flexibel trådlös högtalare från B&O

Bang & Olufsens nya trådlösa högtalare anpassar sig till omgivningen. Och i framtiden kan den uppgraderas i stället för att kasseras.
Annons
Annons
forfatter

Beosound Level är en ny trådlös högtalare som kan användas var som helst i hemmet. Häng den på väggen, ställ den på bordet eller ta med den ut i trädgården. Den anpassar sig efter var den befinner sig.

Även om den är bärbar och har inbyggt handtag så gör gallret på framsidan att Beosound Level påminner mer om en stationär hemhögtalare. Men den tål alltså att hänga med ut på terrassen eller i trädgården. Även om det kommer en regnskur. Själva gränssnittet är integrerat i en aluminiumram och styrs med soft touch-knappar.

Anpassar sig efter placeringen

Det tunna kabinettet (bara 5,6 cm tjockt) rymmer fem högtalare: Två 4-tums baselement, ett 2-tums fullregister och två 20-mm domediskanter. Varje element drivs av sin egen förstärkare (30 watt vardera för basarna och fullregistret och 15 watt till diskanterna).

Beosound Level är utrustad med en positionssensor så att den kan känna av om den är placerad lodrätt eller vågrätt och justerar sedan elementens spridning därefter.

Beosound Level anpassar automatiskt spridningsmönstret efter placeringen. (Foto: B&O)

Batteriet håller i 16 timmar och är smidigt att ladda igen eftersom laddkontakten är magnetisk och klickar sig fast själv. Man kan också köpa ett väggfäste med inbyggd laddare.

Annons

Beosound Level fungerar med Spotify Connect, AirPlay 2 och Chromecast. Och om du gillar att prata med din elektronik kan den röststyras med Google Assistant.

Laddkontakten klickar på plats med en magnet. Apple-användare kommer att känna sig hemma. (Foto: B&O)

Framtidsmusik

Bang & Olufsen är kända för att designa minsta lilla bärbara högtalare eller hörlur så att den ser ut som något som kan hålla i årtionden. Men en nyhet är att det långa perspektivet finns med som grundtanke i Beosound Level. Högtalaren är nämligen moduluppbyggd och hopmonterad utan limfogar, så att den kan tas isär med en skruvmejsel. Batteriet går att byta i en handvändning och när elektroniken blir föråldrad någon gång i framtiden kommer man att kunna byta ut den mot något som matchar tidens standard.

Det här låter kanske som en gimmick, men Bang & Olufsen har faktiskt nyligen erbjudit uppgraderingsmoduler till sina kompakta CX-högtalare från 1970-talet. B&O lovar också att det ska komma nya framsidor, så att högtalaren hänger med i tiden rent visuellt.

Beosound Level kostar 12 800 kronor med grå tygfront och 15 300 med lameller av ek. Den finns redan i butik. Väggfäste med laddare kostar 1 000 kronor och kommer i slutet av april.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

JBL Bar 5.0 är en enkel och pigg soundbar som inte behöver någon subwoofer för att spela tillräckligt med bas.
De första aktiva trådlösa högtalarna från engelska Q Acoustics är enkla att bereda plats för i ett snyggt hem. Men ljudet når inte riktigt hela vägen.
Från Polk Audio kommer Magnifi Mini, en liten soundbar som låter som om den är mycket större.
Jern har finputsat sitt koncept, det har det blivit en ännu bättre högtalare av.
Eltax trycker till med en 15-tummare.
Ny generation stativhögtalare med avancerad teknik.
Bang & Olufsens nya trådlösa högtalare anpassar sig till omgivningen. Och i framtiden kan den uppgraderas i stället för att kasseras.
LIlla men potenta Phantom får nytt innanmäte och heter numera Phantom I.
Rykten säger att Sony WF-1000XM4 är precis runt hörnet.
Med hjälp av radar och 3D-teknik har Ring Video Doorbell Pro 2 full koll. Men den har en stor nackdel för oss svenskar.
Razer Kiyo Pro klarar både Zoom-möten på dagen och stämningfullt halvmörker i spelhålan på natten.
Efter lanseringen av STAR kan Disney+ erbjuda 300 ”nya” filmer och serier – inklusive Die Hard och Big Sky.
Sony släpper FX3 för handhållen proffsvideo.
Spotify meddelar att de snart kommer att förbättra ljudet för Premium-abonnenter.
Hyundais elektriska familje-SUV IONIQ 5 har gott om plats på insidan och satsar på säkerhet.
Tillsammans med Formlabs ska Sennheiser erbjuda öronproppar som är perfekt anpassade efter användarens öron.
ID.5 blir en coupéversion av den elektriska familje-SUVen ID.4.
Avancerade träningsfunktioner och bättre koll på resultaten.
Den kinesiska elektronikjätten har meddelat sina leverantörer att de förväntar sig en markant nedgång i beställningarna av komponenter till mobiltelefoner i år.
Nu har Leicas 28mm APO-Summicron för fullformat kommit.