Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Flexibel trådlös högtalare från B&O

Bang & Olufsens nya trådlösa högtalare anpassar sig till omgivningen. Och i framtiden kan den uppgraderas i stället för att kasseras.

Av / 2021-02-04 - 11:08
Flexibel trådlös högtalare från B&O

Beosound Level är en ny trådlös högtalare som kan användas var som helst i hemmet. Häng den på väggen, ställ den på bordet eller ta med den ut i trädgården. Den anpassar sig efter var den befinner sig.

Även om den är bärbar och har inbyggt handtag så gör gallret på framsidan att Beosound Level påminner mer om en stationär hemhögtalare. Men den tål alltså att hänga med ut på terrassen eller i trädgården. Även om det kommer en regnskur. Själva gränssnittet är integrerat i en aluminiumram och styrs med soft touch-knappar.

Anpassar sig efter placeringen

Det tunna kabinettet (bara 5,6 cm tjockt) rymmer fem högtalare: Två 4-tums baselement, ett 2-tums fullregister och två 20-mm domediskanter. Varje element drivs av sin egen förstärkare (30 watt vardera för basarna och fullregistret och 15 watt till diskanterna).

Beosound Level är utrustad med en positionssensor så att den kan känna av om den är placerad lodrätt eller vågrätt och justerar sedan elementens spridning därefter.

Beosound Level anpassar automatiskt spridningsmönstret efter placeringen. (Foto: B&O)

Batteriet håller i 16 timmar och är smidigt att ladda igen eftersom laddkontakten är magnetisk och klickar sig fast själv. Man kan också köpa ett väggfäste med inbyggd laddare.

Beosound Level fungerar med Spotify Connect, AirPlay 2 och Chromecast. Och om du gillar att prata med din elektronik kan den röststyras med Google Assistant.

Laddkontakten klickar på plats med en magnet. Apple-användare kommer att känna sig hemma. (Foto: B&O)

Framtidsmusik

Bang & Olufsen är kända för att designa minsta lilla bärbara högtalare eller hörlur så att den ser ut som något som kan hålla i årtionden. Men en nyhet är att det långa perspektivet finns med som grundtanke i Beosound Level. Högtalaren är nämligen moduluppbyggd och hopmonterad utan limfogar, så att den kan tas isär med en skruvmejsel. Batteriet går att byta i en handvändning och när elektroniken blir föråldrad någon gång i framtiden kommer man att kunna byta ut den mot något som matchar tidens standard.

Det här låter kanske som en gimmick, men Bang & Olufsen har faktiskt nyligen erbjudit uppgraderingsmoduler till sina kompakta CX-högtalare från 1970-talet. B&O lovar också att det ska komma nya framsidor, så att högtalaren hänger med i tiden rent visuellt.

Beosound Level kostar 12 800 kronor med grå tygfront och 15 300 med lameller av ek. Den finns redan i butik. Väggfäste med laddare kostar 1 000 kronor och kommer i slutet av april.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Sonos vill göra vardagen enklare med en ny app

Upp till 18 tum med baspulver!

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen