TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Dynaudio Emit

Prisvärd högtalarserie med fem modeller.

forfatter
Publicerad 2021-06-24 - 11:01

Dynaudio gör inte bara svindyra och svinbra högtalare. Titta här bara. Med priser som börjar gott och väl under 10 000 kronor per par blir den nya Emit-serien spännande alternativ till DALI och Bowers & Wilkins i samma prisklass.

Högtalarna är naturligtvis utvecklade i Danmark, med Dynaudios avancerade Jupiter-mätteknik, men för första gången byggs inte alla element av Dynaudio själva utan av en extern tillverkare.

 

dynaudio-emit-50_midrange_01-989x659 dynaudio-emit_tweeter_01-989x659
<
>

Diskanten har Dynaudio hämtat från Evoke-serien, alla modeller i Emit-serien använder samma 28 mm Cerotar-diskant med AirFlow-magnet och talspole av aluminium. Precis som i highend-diskanten Esotar3.

Mellanregister- och baselementen är som vanligt gjorda med MSP-membran (Magnesium Silicate Polymer) som är limmade mot talspolar som har koppartrådar och drivs av två ferrit-keramiska magneter på baksidan.

Högtalarna har specialutvecklade delningsfilter som varierar mellan första, andra och fjärde ordningen beroende på högtalarmodell.

Den minsta högtalaren serien heter Emit 10 och är en kompakt tvåvägsmodell, bara 29 cm hög, med första ordningens delningsfilter, 85 dB i känslighet och ett 14 cm-baselement som når ner till 64 Hz.

Sedan kommer den något större Emit 20 som är 37 cm hög och har en känslighet på 86 dB. Det större 18 cm-baselementet sträcker sig till 53 Hz.

Dynaudio Emit range

De två följande är golvhögtalarna Emit 30 och Emit 50. Den 90 cm höga Emit 30 har två baselement på 14 cm som når 44 Hz och Emit 50 har två 18 cm-element och ett 15 cm-mellanregister i en trevägskonstruktion.

Emit 30 har 87 dB i känslighet och når ner till 44 Hz, medan den 114 cm höga Emit 50 har 86 dB i känslighet och når ner till 33 Hz. Eller 28 Hz vid –6 ​​dB.

Det finns också en centerhögtalare med två 14 cm-element och Cerotar-diskant som heter Emit 25C.

Alla modeller finns i matt vit eller svart lack eller med valnötsfaner och svarta fronter.

Dynaudio Emit: Priser

Emit 10: 8 000 kr
Emit 20: 10 000 kr
Emit 30: 15 600 kr
Emit 50: 21 000 kr
Emit C25: 7 000 kr

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya Boomers från Ultimate Ears De populära Wonderboom-högtalarna från Logitech-ägda Ultimate Ears har kommit i den tredje upplagan. Och Hyperboom har fått en ansiktslyftning.
Billig soundbar som imponerar Denons billigaste soundbar med Dolby Atmos har förvånansvärt bra ljud.
PSB fyller 50 år med nya flaggskepp Synchrony-serien markerar 50 år av högtalarhantverk. Ikonisk grundare är fortfarande med i laget.
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Vi testar Devialets första soundbar Devialet Dione ger TV-ljudet ett veritabelt lyft samtidigt som den fungerar utmärkt med musik. Men den kostar!
Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend