Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Dynaudio Emit

Prisvärd högtalarserie med fem modeller.

Dynaudio gör inte bara svindyra och svinbra högtalare. Titta här bara. Med priser som börjar gott och väl under 10 000 kronor per par blir den nya Emit-serien spännande alternativ till DALI och Bowers & Wilkins i samma prisklass.

Högtalarna är naturligtvis utvecklade i Danmark, med Dynaudios avancerade Jupiter-mätteknik, men för första gången byggs inte alla element av Dynaudio själva utan av en extern tillverkare.

 

dynaudio-emit-50_midrange_01-989x659 dynaudio-emit_tweeter_01-989x659
<
>

Diskanten har Dynaudio hämtat från Evoke-serien, alla modeller i Emit-serien använder samma 28 mm Cerotar-diskant med AirFlow-magnet och talspole av aluminium. Precis som i highend-diskanten Esotar3.

Mellanregister- och baselementen är som vanligt gjorda med MSP-membran (Magnesium Silicate Polymer) som är limmade mot talspolar som har koppartrådar och drivs av två ferrit-keramiska magneter på baksidan.

Annons

Högtalarna har specialutvecklade delningsfilter som varierar mellan första, andra och fjärde ordningen beroende på högtalarmodell.

Den minsta högtalaren serien heter Emit 10 och är en kompakt tvåvägsmodell, bara 29 cm hög, med första ordningens delningsfilter, 85 dB i känslighet och ett 14 cm-baselement som når ner till 64 Hz.

Sedan kommer den något större Emit 20 som är 37 cm hög och har en känslighet på 86 dB. Det större 18 cm-baselementet sträcker sig till 53 Hz.

Annons

Dynaudio Emit range

De två följande är golvhögtalarna Emit 30 och Emit 50. Den 90 cm höga Emit 30 har två baselement på 14 cm som når 44 Hz och Emit 50 har två 18 cm-element och ett 15 cm-mellanregister i en trevägskonstruktion.

Emit 30 har 87 dB i känslighet och når ner till 44 Hz, medan den 114 cm höga Emit 50 har 86 dB i känslighet och når ner till 33 Hz. Eller 28 Hz vid –6 ​​dB.

Det finns också en centerhögtalare med två 14 cm-element och Cerotar-diskant som heter Emit 25C.

Annons

Alla modeller finns i matt vit eller svart lack eller med valnötsfaner och svarta fronter.

Dynaudio Emit: Priser

Emit 10: 8 000 kr
Emit 20: 10 000 kr
Emit 30: 15 600 kr
Emit 50: 21 000 kr
Emit C25: 7 000 kr

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Prisvärd högtalarserie med fem modeller.

Prisvärd högtalarserie med fem modeller.

Prisvärd högtalarserie med fem modeller.

Prisvärd högtalarserie med fem modeller.

Prisvärd högtalarserie med fem modeller.

Prisvärd högtalarserie med fem modeller.

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

Prisvärd högtalarserie med fem modeller.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.