Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Devialet Mania kalibrerar ljudet i rummet

360 graders stereoljud

Skrivet av / 2022-11-07 - 13:40
Devialet Mania kalibrerar ljudet i rummet

Den extremt potenta Devialet Phantom, oavsett modell, är bland de mest slagkraftiga och välspelande aktiva högtalarna vi har testat.

Devialet Mania är på sätt och vis en bärbar version, men med några fiffiga knep som vi är nyfikna på att testa. Den aktiva, bärbara och mycket bärbara – den har handtag – högtalaren lovar äkta stereoljud och använder avancerad ljudkalibrering för att få det att hända.

Ill: Devialet

Högtalaren har fyra fulltons-högtalarelement och två subwoofers integrerade, som ska nå över ett frekvensområde från 30Hz till 20 000 Hz, och använder fyra mikrofoner som automatiskt kalibrerar högtalaren efter rummet den är i.

Devialet kallar det ASC (Active Stereo Calibration), och kalibreringen fungerar förmodligen oavsett var i rummet man placerar en Mania-högtalare.

Ill: Devialet

Batteritid

Högtalaren som fås i svart eller vitt kommer också i en Paris Opéra-utgåva prydd med 24-karats moongold, med en dockningsstation inkluderad i lådan.

Mania väger 2,3 kg och är striltät med IPX4-vattentålighet och spelar i 10 timmar på en enda laddning. Den har också Wifi, Bluetooth 5.0, Airplay 2 och Spotify Connect inkluderade och är tillgänglig nu.

Visual_BD_Packshot_Diablo_Grey_10 Visual_BD_Packshot_Diablo_Black_8 Visual_BD_Packshot_Diablo_Opera_6 devialet mania 16-09_ASC_1080x1214_B@2x
<
>
Foto: Devialet

Den har också stöd för röststyrning med Alexa och växlar automatiskt till Bluetooth när ett WiFi-nätverk inte längre finns i närheten. Mania kan styras med samma Devialet-app som används för Phantom-högtalarna och soundbarhögtalaren Dione, och den kommer att få en uppdatering 2023 som gör att Mania kan användas med Amazons Multirom.

Paris Opéra edition. Ill: Devialet

Pris

Devialet Mania kostar 8 990 kr i svart eller vitt. Paris Opéra-upplagan kostar 10 990 kronor, men då får du med dockningsstationen, som annars kostar 890 kronor extra för upplagan i svart eller vitt.

 

 

 

Devialet Phantom Reactor 600

Dubbelt så kul med två?

Devialet Phantom Reactor 600 löser ett problem för sig som vill ha det smått – men tufft! Nu i stereopar.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen