TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Devialet Mania kalibrerar ljudet i rummet

360 graders stereoljud

forfatter
Publicerad 2022-11-07 - 13:40

Den extremt potenta Devialet Phantom, oavsett modell, är bland de mest slagkraftiga och välspelande aktiva högtalarna vi har testat.

Devialet Mania är på sätt och vis en bärbar version, men med några fiffiga knep som vi är nyfikna på att testa. Den aktiva, bärbara och mycket bärbara – den har handtag – högtalaren lovar äkta stereoljud och använder avancerad ljudkalibrering för att få det att hända.

Ill: Devialet

Högtalaren har fyra fulltons-högtalarelement och två subwoofers integrerade, som ska nå över ett frekvensområde från 30Hz till 20 000 Hz, och använder fyra mikrofoner som automatiskt kalibrerar högtalaren efter rummet den är i.

Devialet kallar det ASC (Active Stereo Calibration), och kalibreringen fungerar förmodligen oavsett var i rummet man placerar en Mania-högtalare.

Ill: Devialet

Batteritid

Högtalaren som fås i svart eller vitt kommer också i en Paris Opéra-utgåva prydd med 24-karats moongold, med en dockningsstation inkluderad i lådan.

Mania väger 2,3 kg och är striltät med IPX4-vattentålighet och spelar i 10 timmar på en enda laddning. Den har också Wifi, Bluetooth 5.0, Airplay 2 och Spotify Connect inkluderade och är tillgänglig nu.

Visual_BD_Packshot_Diablo_Grey_10 Visual_BD_Packshot_Diablo_Black_8 Visual_BD_Packshot_Diablo_Opera_6 devialet mania 16-09_ASC_1080x1214_B@2x
<
>
Foto: Devialet

Den har också stöd för röststyrning med Alexa och växlar automatiskt till Bluetooth när ett WiFi-nätverk inte längre finns i närheten. Mania kan styras med samma Devialet-app som används för Phantom-högtalarna och soundbarhögtalaren Dione, och den kommer att få en uppdatering 2023 som gör att Mania kan användas med Amazons Multirom.

Paris Opéra edition. Ill: Devialet

Pris

Devialet Mania kostar 8 990 kr i svart eller vitt. Paris Opéra-upplagan kostar 10 990 kronor, men då får du med dockningsstationen, som annars kostar 890 kronor extra för upplagan i svart eller vitt.

 

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)

Devialet Phantom Reactor 600

Devialet Phantom Reactor 600 löser ett problem för sig som vill ha det smått – men tufft! Nu i stereopar.

Annons
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

Fem decennier med Polk Amerikanska Polk Audio har gjort högtalare i 50 år. R200AE är en jubileumsmodell, signerad av företagets grundare.
Högtalare till salongen Elipson Heritage XLS11 är franska – men ser ut som amerikanska monitorhögtalare från stereons guldålder.
Ta med bioljudet hem till vardagsrummet. Låter TV:n svagt och klent? Vi har testat fem prisvärda högtalare som botar mager bas och ger dig feta surroundupplevelser!
Bästa vi har hört En sådan födelsedagspresent de gröna högtalarna från Monitor Audio är! Här får man faktiskt allt på en gång.
QUAD ESL 63 – klassikern vi aldrig glömmer I högtalarnas Hall of Fame finns det en som borde stå för sig själv. I ett eget rum, inkopplad till en liten rörförstärkare. Som spelar Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk skulle bli helt hänförda av ljudet.
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Följ Ljud & Bild