Den här högtalaren är gjord av porslin!

Unmonday 4.3 Vol II har trådlös streaming och nätradio.

Huruvida den finska högtalaren tål att tappas i golvet vet vi inte. Den har nämligen ett kabinett av porslin. Vitroporslin, närmare bestämt, alltså samma sort som toaletter är gjorda av. Så den är åtminstone tåligare än finservisen i vitrinskåpet.

Några ljudmässiga fördelar har porslinet knappast, men med rätt dämpning på insidan lär det inte heller orsaka några problem. Unmonday 4.3 Vol II får betraktas som en designprodukt som är avsedd för kunder som vill ha något annorlunda. Närmare bestämt sådana som vill ha en högtalare i porslin som har samma form som en liggande bongotrumma – eller en hundkrage.

Högtalaren fungerar som en ojämn ljudkanal, beroende på vilken av sidorna den vilar på. Foto: Unmonday
Högtalaren fungerar som en ojämn ljudkanal, beroende på vilken av sidorna den vilar på. Foto: Unmonday

Olika kanaler med olika sidor
En inbyggd rörelsesensor håller koll på vilken sida högtalaren ligger, och den fungerar som olika ljudkanaler beroende på vilken sida som är nedåt. Var och en av sidorna på den sexkantiga formen representerar nämligen en ljudkanal: mono, höger, vänster, center, höger bak och vänster bak. Vänder man den uppochned så försvinner ljudet helt. En enda högtalare kan spela i mono, två eller flera i stereo, multiroom eller surround. Har man flera högtalare går det också att konfigurera dem efter olika användare.

Flera grupper
Unmonday 4.3 Vol II sköts med en app till iOS och Android, där det går att styra ljudet och ställa in flera högtalargrupper. Man kan strömma musik trådlöst från mobilen, datorn eller vilken Bluetooth-enhet som helst.
Högtalaren stöder AirPlay och har inbyggt Spotify Connect, plus nätradio. Den fungerar i trådlösa hemnätverk, både om routern använder 2,4 GHz- eller 5 GHz-bandet.

Högtalaren går på ström men det finns också en version som heter Vol II+ med ett inbyggt batteri som räcker i upp till 8 timmar.

Unmonday 4.3 Vol II kostar 4 700 kronor och plusversionen med batteri 5 700 kronor. Den går att beställa på unmonday.com

Unmonday 4.3 Vol II
Element 6-tums fullregister
Förstärkare: 20-watts klass D
Anslutning: 3,5 mm AUX
Trådlöst: AirPlay, Spotify Connect, Bluetooth, internetradio, 2,4/5 GHz
Rörelsesensor: 3-axlars
Batteri (Vol II+): Litiumjon, 6S1P, 2600 mAh
Batteritid (Vol II+): 8 timmar
Färg, kabinett: Vitt vitroproslin
Färg, front: Snow White, 100 % återvunnen polyester
Mått (BxHxD): 230 x 205 x 225 mm
Vikt: 3,8 kg

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  KEF LS50 Meta

  Riktpris: 15000 kr Sensationellt bra ljud

  JBL L82 Classic

  Riktpris: 25000 kr Högtalarfest

  DALI Oberon On-Wall C

  Riktpris: 16000 kr Smälter in i omgivningen

  Sony SRS-XB33

  Riktpris: 1700 kr Party i farten
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.