Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Creative Pebble X är mikrohögtalare med ljus

Creative Pebble X och Pebble X Plus är pyttesmå högtalare som förbättrar ljudet från din bärbara dator eller mobiltelefon.

Av / 2024-02-16 - 16:45
Creative Pebble X är mikrohögtalare med ljus

Creative Pebble är en ganska populär serie minimalistiska högtalare. Namnet betyder småsten och den sfäriska designen är inspirerad av de små släta stenarna som finns i japanska trädgårdar. I mer prosaiska termer handlar det om små aktiva högtalare med trådlös Bluetooth-anslutning och strömförsörjning via USB-C. Högtalare som till exempel kan placeras på skrivbordet vid datorn eller användas tillsammans med mobiltelefonen.

Det senaste tillskottet är Creative Pebble X, som också finns i en Plus-version. Skillnaden mellan de två versionerna är subwoofern.

De små Pebble X-högtalarna stör inte utsikten från kontoret. (Foto: Creative)

Creative är inte generösa med specifika tekniska data, men i pressmaterialet framgår att högtalarna är utrustade med 2,75″ fullregisterelement som pekar upp mot lyssnaren i 45 graders vinkel och att det utöver Bluetooth 5.3 även finns möjlighet till trådad analog anslutning (3,5 mm stereo minijack). Gaming-headset och mikrofon kan också anslutas.

En slavbas på baksidan av högtalarna hjälper till med det låga registret. (Foto: Creative)

På baksidan av högtalarna finns en slavenhet som hjälper till i den nedre änden. Creative lämnar ingen information om frekvensomfång eller maximalt ljudtryck för Pebble X.

Som nämnts kompletterar Creative Pebble X Plus de sfäriska högtalarna med en liten subwoofer med två slavbasar som är tillräckligt kompakt för att passa på ditt skrivbord.

Förstärkareffekten hos Pebble X-systemet beror på vad du ansluter dem till. Under optimala förhållanden, vilket är med en separat 60 W USB-strömförsörjning, kan de inbyggda förstärkarna leverera upp till 30 W RMS-effekt. Det är för båda kanalerna tillsammans – och förmodligen även för subwoofern. Pressmeddelandet är inte helt tydligt på den här punkten.

Pebble X Plus-paketet har också en mikro-subwoofer (Foto: Creative)

Lys upp ljudet

Den justerbara RGB-belysningen erbjuder en palett med 16,8 miljoner färger och sex förinställningar. Ladda ner Creative-appen för att få tillgång till högtalarnas fulla potential. Användarna kan också anpassa RGB-belysningen och andra funktioner i appen.

Pris och tillgänglighet

Creative Pebble X kostar 100 euro (drygt 1 100 kr). Creative Pebble X Plus kostar 140 euro (knappt 1 600 kr). USB-strömförsörjningen måste köpas separat.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

En inblick i Harmans allra heligaste

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen