TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Cirkulärt ljud från Bluesound

Bluesounds första högtalare med 360 graders ljudbild ska ge större ljud oavsett placering. Men saknas inte något väsentligt?

forfatter
Publicerad 2022-11-04 - 14:59

 

Bluesound har föresatt sig att göra vad Sonos gör, bara med ännu bättre ljud. Till exempel stöds ljud upp till 192 kHz, med Sonos stannar vid 48. Användarvänligheten är ganska lika, med ungefär samma typ av apphantering och multirums-funktioner. Med Pulse M-högtalaren skiljer sig dock Bluesound från Sonos.

360 graders ljud löser problem

Pulse M ger en 360-graders ljudbild från en enda högtalare. Tanken är att fler i rummet kan få samma ljud, och att man inte behöver två högtalare för att skapa ett stort ljudfält.

Läs också Större behöver den inte vara Första testet i Skandinavien: Den pyttelilla streamingförstärkaren har blivit ännu bättre.

Du kan para ihop två högtalare i stereo och få ännu större ljud. Ett bättre val för hi-fi-entusiaster, och högtalaren kan paras ihop med Bluesounds trådlösa subwoofer SUB+ om du även vill ha ordentlig bas. Även om vi är lovade att högtalaren ska klara sig bra på egen hand.

Bluesound WM 230 Wall Mount with PULSE M-scaled
Väggfäste finns som tillbehör, samma med golvstativ. Foto: Bluesound

Pulse M har en så kallad Omni-Hybrid-design, som består av ett 133 mm (5,25 tum) baselement vinklat 45 grader uppåt och två 19 mm (0,75 tum) diskanter som pekar framåt, i 45 graders vinkel mot varandra. En förstärkareffekt på totalt 80 watt låter inte särskilt skrämmande, men genom att undvika ett energikrävande passivt delningsfilter bör du ändå kunna få bra tryck. Som med alla moderna aktiva högtalare används en digital ljudprocessor (DSP) för att justera frekvenssvaret i förhållande till ljudtrycket. Mer bas vid lågt ljud, till exempel.

Bluesound PULSE M Rear Channels
Foto: Bluesound

Bluesound Pulse M som bakre högtalare

När vi undrar om Bluesound ändå inte har glömt något beror det på att vi spänt läser att ett par Pulse M kan användas som bakhögtalare i ett surroundsystem. Tillsammans med soundbar-högtalaren Pulse Soundbar+. Vi vet att soundbaren stöder 360-ljudformatet Dolby Atmos. Och när man ser det sluttande högtalarelementet på Pulse M, skulle man ju tro att det kan ge så kallat ”upfiring” Dolby Atmos-ljud. Det vill säga att det tar höjdinnehållet i Atmos-ljudspåret och riktar det upp till taket, varefter det reflekteras ner på lyssnaren. Som då får en riktig känsla av att höra ljud uppifrån.

Bluesound PULSE M Rear-scaled
Bluesound Pulse M stöder både trådbundet Ethernet och trådlöst WiFi. Foto: Bluesound

Det har spekulerats ett tag om när Sonos kommer med en sådan högtalare, och här trodde vi ärligt talat att Bluesound hade slagit dem. Men Dolby Atmos nämns inte någonstans, varken i pressmeddelandet eller på webbplatsen. Däremot står det att filmentusiaster och spelare kan använda Pulse M som bakre högtalare i en Bluesound-hemmabiogrupp ”för att skapa en verkligt uppslukande upplevelse.”

Här kan det vara så att Bluesound har missat en fantastisk möjlighet, vi måste gå till botten med detta.

Bluesound PULSE M white
Foto: Bluesound

Pris och tillgänglighet

Bluesound Pulse M kan köpas nu och kostar 5998 kronor för en.

Mer info: hifiklubben.se

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

Ta med bioljudet hem till vardagsrummet. Låter TV:n svagt och klent? Vi har testat fem prisvärda högtalare som botar mager bas och ger dig feta surroundupplevelser!
Black Week: De bästa soundbar-köpen Här är några av de bästa soundbar-erbjudandena vi har hittat hittills under Black Week 2022!
Bästa vi har hört En sådan födelsedagspresent de gröna högtalarna från Monitor Audio är! Här får man faktiskt allt på en gång.
QUAD ESL 63 – klassikern vi aldrig glömmer I högtalarnas Hall of Fame finns det en som borde stå för sig själv. I ett eget rum, inkopplad till en liten rörförstärkare. Som spelar Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk skulle bli helt hänförda av ljudet.
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Riktigt magiska högtalare Raidho X1t låter så rent, upplöst och stort att instrument och sångröster sitter som gjutna.
Följ Ljud & Bild