TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: JBL:s bästa och mest kraftfulla soundbar

JBL Bar 1300 är deras bästa och mest avancerade soundbar hittills, och ska ge oss riktig biokänsla hemma.

forfatter
Publicerad 2023-01-05 - 16:19

Den nya toppmodellen bland JBL:s soundbar-högtalare lovar att ge oss en ljudupplevelse som vi sent kommer glömma, med Dolby Atmos och DTS:X 3D-surroundljud som ska fylla rummet med intensivt och omgivande ljud. Med en rejäl 10-tums subwoofer och dessutom avtagbara, batteridrivna bakhögtalare för extra realistiskt surroundljud kan detta bli en hemmabioupplevelse utöver det vanliga för en soundbar.

JBL_BAR_1300_BAR_AND_SATELLITES
JBL Bar 1300 har avtagbara, batteridrivna bakhögtalare. Foto: JBL

Bättre surround med 15 kanaler

JBL Bar 1300 erbjuder hela 15 kanaler (11.1.4), och bland de många högtalarelementen är hela sex av dem riktade mot taket: fyra sitter ovanpå soundbaren och två ovanpå bakhögtalarna. Detta för att ge en ännu mer grandios bubbla av ljud, där du får känslan av att vara omgiven – också uppifrån.

Liksom andra topputrustade JBL-plankor har Bar 1300 så kallad MultiBeam-teknik, vilket gör att ljudbilden kan riktas mer exakt i en tredimensionell bubbla runt lyssnaren. Vi har god erfarenhet av tekniken, vilket ofta ger oss känslan av att vara mitt i handlingen. Det fungerar bäst på filmer och spel, men flerkanaliga musikinspelningar kan också låta stora och läckra. Att blåsa upp en stereoljudbild i surround har vi mer blandade erfarenheter av.

JBL_BAR_1300_lifestyle 2
Foto: JBL

Tydligare röster

JBL Bar 1300 slutar inte där. Med Harmans PureVoice-teknik bör du kunna hålla reda på även de mest komplicerade samtalsämnena, eftersom tekniken bättre skiljer röster från resten av ljudbilden. Detta görs både med EQ och fasmanipulation.

Och med JBL One-appen kan du anpassa din lyssningsupplevelse efter dina önskemål och strömma din favoritmusik med en smarthögtalare. Oavsett om den använder Google Assistant, Siri eller Alexa.

Allt detta gör JBL Bar 1300 till en produkt vi har stora förväntningar på, och vi gläder oss åt att få testa den!

JBL_BAR_1300
Foto: JBL

JBL Bar 1300: Pris och tillgänglighet

Priset på JBL Bar 1300 kommer att vara 17 000 kronor när den lanseras i februari.

Mer info: jbl.se

JBL_BAR_1300_lifestyle
Foto: JBL

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.

JBL Bar 500

Massiv bas!

JBL:s soundbar levererar en stor och mäktig ljudbild med riktigt tuff bas!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Raidho har förbättrat sin finaste högtalare En av de läckraste high-end högtalarna vi känner till har fått en arvtagare.
lbpluss
HomePod är den nya stereon Den större HomePod-högtalaren är verkligen engagerande att lyssna på – och den lyssnar på dig. En är bra, två är bättre!
Större trådlös JBL-högtalare. Komplett stereoanläggning på liten plats
Musikalisk hyllning till Italiens fiolmakare Sonus faber förnyar Homage-serien
Ny HomePod kommer till Sverige Apples större högtalare återlanseras i en ny och smartare version.
Följ Ljud & Bild