Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Budgetserie från Revival Audio

Revival Audio följer upp sin framgångsmodell med en mer budgetvänlig högtalarserie som lånar teknik från de dyrare modellerna.

Av / 2023-03-03 - 21:46
Budgetserie från Revival Audio

Revival Audio har bara funnits i drygt ett år. Men de har verkligen inte slösat bort tid. Vi hade precis testat klart den mycket framgångsrika debutmodellen, Atalante 3, innan nyheten om en helt ny högtalarserie från samma tillverkare dök upp.

Den nya serien har fått namnet Sprint och består för närvarande av den kompakta modellen Sprint 3 och golvhögtalaren Sprint 4.

Pressmeddelandet använder inte vid något tillfälle ordet ”billigt”, men det är uppenbart att Sprint-modellerna är mindre exklusiva på designfronten. Och de kostar mindre än hälften så mycket som motsvarande Atalante-modeller.

Ärvd teknik

Vi välkomnar detta varmt, eftersom det lägre priset kommer att göra högtalarna tillgängliga för ett större antal kunder. Och det verkar som om en del av tekniken från den dyrare serien har vidarebefordrats till Sprint-modellerna. Detta inkluderar 7 ”bas/mellanregister element, med membran i ett sandwichmaterial av filt och flätade basaltfibrer. Diskanten är också en 28 mm kupol av sin egen design, men på Sprint 3 och Sprint 4 är den monterad i en kort vågledare integrerad i frontplattan.

Revival Audio Sprint 4 är en 2,5-vägs golvhögtalare (Foto: Revival Audio).

Det verkar som om samma element används i båda högtalarna. Men golvmodellen Sprint 4 har två mellanregisterelement i 2,5-vägskonfiguration. Det vill säga där en enhet är avskuren med en lägre frekvens än den andra.

Eftersom ordet ”faner” inte nämns i pressmeddelandet antar vi att finishen i ek, valnöt och matt svart är vinyl. Vilket är okej för priset.

Läs också Debutanter med 30 års erfarenhet Revival Audio är ett nytt fransk märke, men gänget bakom är erfarna och har sina rötter i kända märken. Det hör man!

40 års erfarenhet

Revival Audio är ett franskt företag, grundat 2021, men de två grundarna har tillsammans nästan 40 års erfarenhet av högtalarindustrin på bland annat Dynaudio och Focal.

Revival Audio Sprint 3. (Foto: Revival Audio)

Medan Atalante-högtalarna byggs i Frankrike  skriver Revival Audio i sitt pressmeddelande att Sprint-modellerna  är ”designade, avsedda och inställda i Frankrike”. Vilket med andra ord innebär att  högtalarna själva byggs i Asien.  Med andra ord är mest av allt elektronik i  världen liknande.

Pris och tillgänglighet

Vi har inte fått svenska priser ännu, men Revival Audio Sprint 3 kostar 990 euro (ca.  11 000 kronor) och Sprint 4 kostar 1 790 euro (20 000 kronor) för ett set. Högtalarna kommer att finnas på marknaden i mars, så det dröjer inte länge innan de dyker upp för testning hos oss.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Dolda basmuskler från Neat

Franska högtalare som får det att vattnas i munnen på oss

Berömd konstnär utsmyckar B&O

Se vilken högtalare som är tillbaka!

Se den häftigaste JBL-samlingen i världen

Superdiskanten är kronan på verket

En ny stjärna på högtalarhimlen

Jordbävning i vardagsrummet

Här är Samsungs nya soundbars

Sonos Roam uppdaterad till sommaren

- Den nya Sonos-appen suger

Superbillig högtalare

Rulla till toppen