Nyheter

Drömhögtalaren är nära. I maj debuterar B&W:s flaggskepp 800 D3
forfatter

Krossa spargrisen, sälj en njure eller belåna huset. Nu kommer Bowers & Wilkins 800 D3, den grymmaste högtalaren de har byggt hittills. Men den kostar.

Vi har berättat om B&W:s senaste 800-serie förut. Den innehåller highend-högtalare i olika storlekar och varianter, men kronan på verket, det riktiga flaggskeppet, har låtit vänta på sig. Nu är det dags. 800 D3 gör debut på highend-mässan i München i maj.

Då ska Bowers & Wilkins visa upp sin senaste mästerliga kreation och naturligtvis spela musik, på ett exklusivt evenemang för inbjuden press – och vi kommer att vara på plats.

Läs vårt test av B&W 803 D3.

Högtalaren är den mest komplexa i nya 800-serien. Den är bestyckad med samma Diamond-diskant och Continuum-mellanregister som den mindre 802 D3.

Annons
Foto: B&W
Foto: B&W

Men i den största modellen sitter det två 10-tums Aerofoil-baselement (802 D3 har två 8-tumsbasaar) i ett större kabinett med mer volym. Det kan innebära svårigheter eftersom stora kabinett kan orsaka resonanser, så B&W har använt sig av kraftigare Matrix- och metallstagning och förstärkt baselementen med kolfiber för att minimerar resonanser i de elementen.

Starkare magneter och snävare toleranser i talspolarna ska ge bättre kontroll. Även delningsfiltret till mellanregister och diskant är finjusterat.

Spännande, eller hur? Hur det låter i verkligheter ska vi berätta 5 maj.