Search
Generic filters

Bowers & Wilkins bästa högtalare

Drömhögtalaren är nära. I maj debuterar B&W:s flaggskepp 800 D3

Krossa spargrisen, sälj en njure eller belåna huset. Nu kommer Bowers & Wilkins 800 D3, den grymmaste högtalaren de har byggt hittills. Men den kostar.

Vi har berättat om B&W:s senaste 800-serie förut. Den innehåller highend-högtalare i olika storlekar och varianter, men kronan på verket, det riktiga flaggskeppet, har låtit vänta på sig. Nu är det dags. 800 D3 gör debut på highend-mässan i München i maj.

Då ska Bowers & Wilkins visa upp sin senaste mästerliga kreation och naturligtvis spela musik, på ett exklusivt evenemang för inbjuden press – och vi kommer att vara på plats.

Läs vårt test av B&W 803 D3.

Högtalaren är den mest komplexa i nya 800-serien. Den är bestyckad med samma Diamond-diskant och Continuum-mellanregister som den mindre 802 D3.

Foto: B&W
Foto: B&W

Men i den största modellen sitter det två 10-tums Aerofoil-baselement (802 D3 har två 8-tumsbasaar) i ett större kabinett med mer volym. Det kan innebära svårigheter eftersom stora kabinett kan orsaka resonanser, så B&W har använt sig av kraftigare Matrix- och metallstagning och förstärkt baselementen med kolfiber för att minimerar resonanser i de elementen.

Starkare magneter och snävare toleranser i talspolarna ska ge bättre kontroll. Även delningsfiltret till mellanregister och diskant är finjusterat.

Spännande, eller hur? Hur det låter i verkligheter ska vi berätta 5 maj.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
1 kommentar

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Harman Kardon Citation Tower

  Riktpris: 25000 kr Tornande bekvämlighet

  Elipson Legacy 3210

  Riktpris: 32000 kr Små franska delikatesser

  Klipsch The Fives

  Riktpris: 10000 kr Explosivt ljud i vardagsrummet

  Denon Home 350

  Riktpris: 7500 kr Snygg design – mäktigt inre
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.