TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Børresen Z5

Den här läckra högtalaren har vi sett förut. Nu vet vi vad den kostar.

De enorma högtalarna med sju element är flaggskeppet i Z-serien. Och har en matchande prislapp.

Børresen Z5 är 155 cm i strumplästen och bestyckad med en av Børresens banddiskanter på 75 x 30 mm, två 5-tums bas/mellanregister och hela fyra 8-tums baselement.

Högtalarna har en frekvensrespons på 25–50 000 Hz, känsligheten är mycket respektabla 90 dB och systemimpedansen är 4 ohm.

Den maffiga konstruktionen väger 75 kilo och får ett pris på 440 000 kronor.

Foto: Børresen

De andra modellerna i Børresens Z-serie börjar på 110 000 konor (Z1) och Z-serien har lånat mycket av tekniken från den ännu dyrare 0x-serien. Ett par Børresen 05 kostar till exempel 1,1 miljoner kronor för ett par, så i det sammanhanget är Z5 ett fynd!

Här kan du läsa mer om Z5.

Foto: Børresen

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.