Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Børresen Z5

Den här läckra högtalaren har vi sett förut. Nu vet vi vad den kostar.

De enorma högtalarna med sju element är flaggskeppet i Z-serien. Och har en matchande prislapp.

Børresen Z5 är 155 cm i strumplästen och bestyckad med en av Børresens banddiskanter på 75 x 30 mm, två 5-tums bas/mellanregister och hela fyra 8-tums baselement.

Högtalarna har en frekvensrespons på 25–50 000 Hz, känsligheten är mycket respektabla 90 dB och systemimpedansen är 4 ohm.

Den maffiga konstruktionen väger 75 kilo och får ett pris på 440 000 kronor.

Foto: Børresen

Annons

De andra modellerna i Børresens Z-serie börjar på 110 000 konor (Z1) och Z-serien har lånat mycket av tekniken från den ännu dyrare 0x-serien. Ett par Børresen 05 kostar till exempel 1,1 miljoner kronor för ett par, så i det sammanhanget är Z5 ett fynd!

Här kan du läsa mer om Z5.

Foto: Børresen

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.