Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

B&O: The Ferrari Collection

Vi gillar verkligen vad vi ser när Bang & Olufsen samarbetar med Ferrari om en helt ny röd färg för en rad produkter.

Skrivet av / 2023-08-29 - 15:33
B&O: The Ferrari Collection

Bang & Olufsen lanserar idag The Ferrari Collection. I samarbete med den ikoniska italienska superbilstillverkaren Ferrari får vi en färg som vi aldrig tidigare har sett i det sammanhanget.

I kollektionen ingår högtalaren Beosound 2, hörlurarna Beoplay H95 och öronpropparna Beoplay EX, samt den bärbara högtalaren Beosound Explore. Alla högtalarna finns nu i Ferrari-röd, med svarta detaljer.

B&O Ferrari Logo

Logo: Bang & Olufsen / FerrariKollektionen är alltså baserad på befintliga och för många välkända Bang & Olufsen-produkter.

”Våra klassiska högtalare är designade för att både passa in naturligt i människors hem och samtidigt sticka ut i sitt formspråk. Den här kollektionen är annorlunda i sitt uttryck. Precis som Ferraris superbilar kommer den här kollektionen att synas och höras”, säger Christoffer Poulsen, SVP Business Development på Bang & Olufsen.

Bang & Olufsen har levererat ljud och design sedan 1925 från Struer i Danmark, medan Ferrari har levererat superbilar till bilindustrin sedan 1947 från Maranello i Italien. ”Den här kollektionen firar därmed mer än 150 år av innovation och hängivenhet”, heter det i pressmeddelandet.

BO-The-Ferrari-Collection-2023-Beosound-2-3rd-Gen-hero BO-The-Ferrari-Collection-2023-Beosound-2-3rd-Gen.-top--scaled BO-The-Ferrari-Collection-2023-Beosound-2-3rd-Gen-scaled
<
>
Foto: Bang & Olufsen

Beosound 2

Beosound 2 är anodiserad i den klassiska Ferrari-signaturröda nyansen på Bang & Olufsens Fabrik 5 i Struer, Danmark. Aluminiumkroppen genomgår en specialutvecklad kombination av polering och anodisering för att intensifiera den röda nyansen. Den ikoniska Ferrari-logotypen syns under grillen och fulländar högtalarens nya utseende.

BO-The-Ferrari-Collection-2023-Beoplay-H95-hero BO-The-Ferrari-Collection-2023-Beoplay-H95-2-scaled BO-The-Ferrari-Collection-2023-Beoplay-H95-scaled
<
>
Foto: Bang & Olufsen

Beoplay H95

Hörlurarna är utförda i Ferraris klassiska jetsvarta färg med lasergraverade Bang & Olufsen- och Ferrari-logotyper. Under hörlurarnas öronkuddar är högtalargrillen anodiserad i en djupröd nyans, speciellt utvald för kollektionen.

BO-The-Ferrari-Collection-2023-Explore BO-The-Ferrari-Collection-2023-Explore-product-scaled BO-The-Ferrari-Collection-2023-Explore-product-1-scaled
<
>
Foto: Bang & Olufsen

 

Beosound Explore

Beosound Explore har Ferrari-logotypen lasergraverad på framsidan och en svart karbinhake. Högtalarens chassi består av två lager – ett i rött och ett i svart – så att den röda grillen kontrasterar mot den mörka bakgrunden.

BO-The-Ferrari-Collection-2023-Beoplay-EX-case-scaled BO-The-Ferrari-Collection-2023-Beoplay-EX-hero-scaled BO-The-Ferrari-Collection-2023-Beoplay-EX-beauty-scaled BO-The-Ferrari-Collection-2023-Beoplay-EX-scaled
<
>
Foto: Bang & Olufsen

Beoplay EX

Kollektionen har en svart Ferrari-logotyp på höger öronpropp, medan Bang & Olufsen-logotypen finns på den vänstra. Båda öronpropparna är skyddade av glas i den klassiska röda färgen för att skapa en spegeleffekt.

B&O – The Ferrari Collection: Priser och tillgänglighet

B&O The Ferrari Collection är tillgänglig från och med idag på bang-olufsen.com, utvalda Ferrari-butiker och online på store-ferrari.com.

Priserna: 

  • Beoplay Explore: 2 599 kr
  • Beoplay EX: 5 399 kr
  • Beoplay H95: 13 499 kr
  • Beosound 2: 54 490 kr

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Officiellt: JL Audio är nu en del av Garmin

DALI 40 år - firar med häftiga high-end-högtalare

Dynaudio i hållbart trä

Episk smäll från UE

Fullständigt sinnessjuk subwoofer

Partyhögtalare med Dolby Atmos

Rulla till toppen