Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Dynaudio har fyra nya högtalarmodeller

Det danska företaget Dynaudio tar med sig fyra nya högtalarmodeller till High End-mässan i München nästa vecka, liksom ny teknik inom surroundljud och bilstereo.

Av / 2024-05-05 - 08:02
Dynaudio har fyra nya högtalarmodeller

Den mest iögonfallande nya produkten är Contour Legacy. En blinkning tillbaka till de ursprungliga Contour-modellerna från 80- och 90-talet, men med det senaste inom elementteknologi och akustisk konstruktion.

Utrustad med Dynaudios bästa diskantelement, 28 mm Esotar 3, och två 18 cm baselement hämtade från den klassiska Evidence-serien, lovar Dynaudio en oöverträffad lyssningsupplevelse med Contour Legacy.

dynaudio-contour-legacy-resized-text-shapes-3840w
Contour Legacy. Foto: Dynaudio

Contour Legacy är handgjorda i Danmark

Varje högtalare är handgjord på Dynaudios huvudkvarter i Danmark och har kabinett i hållbar amerikansk valnöt, och varje högtalare är skräddarsydd för att säkerställa högsta kvalitet och estetik. Med en begränsad produktion på endast 1 000 par över hela världen är Contour Legacy praktiskt taget garanterad att bli ett eftertraktat objekt bland entusiaster.

Dynaudio Confidence 20A-resized-text-shapes-3840w
En aktiv Dynaudio Confidence? Ja, tack! Säg hej till Confidence 20A. Foto: Dynaudio

Aktiv Confidence 20A

Dynaudios flaggskeppsserie Confidence får också ett nytt tillskott i form av Confidence 20A – en aktiv version av den mest kompakta högtalaren, Confidence 20. Här är förstärkaren elegant integrerad i stativet, och resultatet är en diskret juvel som vi lovas ska leverera en suverän lyssningsupplevelse. Inte minst tack vare Pascal-förstärkare och konfigurerbar DSP. Med den fantastiska, kompakta golvhögtalaren Focus 30 färskt i minnet skulle vi bli förvånade om Confidence 20 inte slår an en sträng hos high-end-entusiaster som värdesätter minimalism och enkelhet.

dynaudio-contour-20-black-edition 2-resized-text-shapes-3840w
Contour 20 Black Edition. Foto: Dynaudio

Contour 20 Black Edition

Så har vi Contour 20 Black Edition, som är precis vad det låter som. Men förutom att den är svart är den också uppgraderad jämfört med Contour 20i. Med en ny och förbättrad Esotar 3-diskant och ett minutiöst förfinat delningsfilter, förpackat i en slående blank svart finish.

Dynaudio The Bookshelf-resized-text-shapes-3840w
The Bookshelf. Foto: Dynaudio

The Bookshelf – danskt/japanskt samarbete

Sedan har vi ett speciellt litet kapitel, där Dynaudio för första gången har inlett ett japanskt samarbete. Nämligen med möbeltillverkaren Karimoku och inredningsföretaget Keiji Ashizawa Design, båda belägna i Tokyo. Resultatet är ”The Bookshelf” – ett fantastiskt exempel på minimalistisk design och oklanderligt hantverk, som utforskar harmonin mellan dansk och japansk estetik.

Konstruerad av ”hållbar” japansk ek och utrustad med Dynaudios bästa Esotar 3-diskant, siktar ”The Bookshelf” på att förkroppsliga föreningen av form och funktion. Vi förutspår att detta kommer att bli en exklusiv juvel för entusiaster och samlare.

DynaudioCore5 SubCompact-resized-text-shapes-3840w
Dynaudio Core5 och Core Sub Compact. Foto: Dynaudio

Surroundljud

Mässbesökarna kan också uppleva det senaste inom surroundljud med Dynaudios studiomonitorer Core 5 och Core Sub Compact, som är utformade för professionella miljöer där utrymmet är begränsat.

Sist men inte minst finns Evidence-ljudsystemet i den lyxiga, eldrivna terrängbilen Yangwang U8 från kinesiska BYD. Med 22 högtalare och ett avancerat användargränssnitt utlovas oöverträffad ljudkvalitet, så att lyssnarna kan njuta av ljud i ”studiokvalitet” varhelst vägen tar dem.

Läs också Högtalarna du blir förälskad i Dynaudio har förnyat sin Contour-serie. Med bättre teknik, men även ett högre pris. Så vad är det som gör Dynaudio Contour 30i så speciell?

När kommer de nya Dynaudio-produkterna ut på marknaden?

Dynaudios nya produkter kommer inte att lanseras förrän senare under 2024, men om du är på väg till High End-mässan i München nästa vecka kan du se och höra dem alla där.

Mer info: dynaudio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Quad uppgraderar flaggskeppet.

Trådlös lyx från Frankrike

Epos växer

Färgglad Burmester-högtalare

Budgethögtalare från Q Acoustics

Ny högtalarserie från DALI

Ny generation med unik modell

Soundbar från Steinway

Nytt flaggskepp från Scansonic

"Rimliga" golvhögtalare från Raidho

Ny Bluetooth-högtalare från Bose som ser ut som en handväska

Dynaudio radar upp specialmodeller

Ljud & Bild
Rulla till toppen