Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

B&O-Bluetooth-högtalare med trådlös laddning

Den bärbara Beolit 20 har trådlös laddning och lång batteritid.

Bang & Olufsen har släppt Bluetooth-högtalaren Beolit 20, med funktionalitet värdig en högtalare anno 2020. Den har trådlös laddning för mobila enheter, och batteritiden är också den längsta hittills från en B&O bärbar högtalare.

Test av B&O Beosound Balance Vårt test av den helt nya smarthögtalaren Beosound Balance.
B&O Beosound Balance lifestyle

B&O Beolit 20 har 30 procent längre batteritid än sin föregångare Beolit 17 och har fått trådlös QI-laddning ovanpå, där du kan lägga en kompatibel mobil, hörlur eller öronsnäckor för att ladda.

Beolit 20 kan ladda din telefon och andra prylar trådlöst. Foto: Bang & Olufsen

Konstruktionen är 45 procent lufttransparent, vilket bör vara tillräckligt för att ge ett ”tydligt och raffinerat ljud”. Höjden och kurvorna på översidan har utformats för att ge många placeringsalternativ när du laddar telefonen på den, och knapparna ska vara mer robusta. Läderhandtaget är kronan på verket.

Beolit 20 ser läcker ut i Grey Mist. Foto: Bang & Olufsen

Annons

Stort ljud utlovas

Även om högtalaren är kompakt och bärbar, lovar Bang & Olufsen ett potent ljud. För ändamålet sitter ett 5,5″ baselement med långt slag, som tillsammans med tre 1,5″ fulltonselement och två 4″ passiva slavbasar ska ge 77dB ljudtryck i basen och hela 93 dB i mellanregistret. Detta är mycket för en så liten krabat, och vi ser fram emot att höra detta även i praktiken.

Högtalaren strålar ljudet 360 grader runt i rummet, vilket innebär att du får samma ljudupplevelse var du än står i förhållande till högtalaren. Ställ gärna den mitt på bordet, när du spelar musik för en intim sammankomst med gäster.

Två Beolit 20 kan paras ihop i stereo, och partyläget fungerar även med föregångaren Beolit 17.

B&O Beolit 20: Pris och tillgänglighet

Beolit 20 kommer i färgerna grå (Grey Mist) och svart (Black Anthracite) och finns i handeln från i dag. Priset är 5 500 kronor.

Mer info: bang-olufsen.com

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.