TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

B&O-Bluetooth-högtalare med trådlös laddning

Den bärbara Beolit 20 har trådlös laddning och lång batteritid.

Bang & Olufsen har släppt Bluetooth-högtalaren Beolit 20, med funktionalitet värdig en högtalare anno 2020. Den har trådlös laddning för mobila enheter, och batteritiden är också den längsta hittills från en B&O bärbar högtalare.

Test av B&O Beosound Balance Vårt test av den helt nya smarthögtalaren Beosound Balance.
B&O Beosound Balance lifestyle

B&O Beolit 20 har 30 procent längre batteritid än sin föregångare Beolit 17 och har fått trådlös QI-laddning ovanpå, där du kan lägga en kompatibel mobil, hörlur eller öronsnäckor för att ladda.

Beolit 20 kan ladda din telefon och andra prylar trådlöst. Foto: Bang & Olufsen

Konstruktionen är 45 procent lufttransparent, vilket bör vara tillräckligt för att ge ett ”tydligt och raffinerat ljud”. Höjden och kurvorna på översidan har utformats för att ge många placeringsalternativ när du laddar telefonen på den, och knapparna ska vara mer robusta. Läderhandtaget är kronan på verket.

Beolit 20 ser läcker ut i Grey Mist. Foto: Bang & Olufsen

Stort ljud utlovas

Även om högtalaren är kompakt och bärbar, lovar Bang & Olufsen ett potent ljud. För ändamålet sitter ett 5,5″ baselement med långt slag, som tillsammans med tre 1,5″ fulltonselement och två 4″ passiva slavbasar ska ge 77dB ljudtryck i basen och hela 93 dB i mellanregistret. Detta är mycket för en så liten krabat, och vi ser fram emot att höra detta även i praktiken.

Högtalaren strålar ljudet 360 grader runt i rummet, vilket innebär att du får samma ljudupplevelse var du än står i förhållande till högtalaren. Ställ gärna den mitt på bordet, när du spelar musik för en intim sammankomst med gäster.

Två Beolit 20 kan paras ihop i stereo, och partyläget fungerar även med föregångaren Beolit 17.

B&O Beolit 20: Pris och tillgänglighet

Beolit 20 kommer i färgerna grå (Grey Mist) och svart (Black Anthracite) och finns i handeln från i dag. Priset är 5 500 kronor.

Mer info: bang-olufsen.com

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.