Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Billig bashögtalare från Polk

Med Monitor XT10 får du de extra basoktaverna till ett mycket bra pris.

Skrivet av / 2022-12-08 - 11:27
Billig bashögtalare från Polk

Polk Audio Monitor XT10 är den mest prisvärda subwoofern i Monitor XT-högtalarserien.

Polk lovar att bashögtalaren ger dig den djupa, oansträngda basen du behöver för att njuta av dina favoritfilmer till fullo, samma sak med musik och spel.

Polk Monitor XT10 angle
Foto: Polk Audio

10 tummare

Det 10 tum stora baselementet har lång slaglängd och ska tillsammans med en 100 watts (50 W RMS) klass D-förstärkare återge bas hela vägen ner till 24 Hz. Kabinettet är förstärkt där det är mest kritiskt, och en basreflexport på undersidan gör den extra energisk i den djupa basregionen.

Läs också Subwoofer-stortest Om du tycker att stereon eller hemmabion låter lite anemisk och livlös så kan det bero på akut brist på BAS. Vi har testat 7 potenta subwoofrar som kan kickstarta ljudet i anläggningen!!

Att Polk lovar att du känner basen i benen får de stå för. Det är inte vanligt i denna prisklass, men vi är öppna för att bli överbevisade.

Polk Monitor XT10 bottom
Foto: Polk Audio

Anpassad för högtalarna i serien

Klangegenskaperna ska vara anpassade till de andra högtalarna i Monitor XT-serien, men vår erfarenhet är att subwoofers kan användas med alla typer av högtalare, så länge de spelar stramt och tillräckligt bra i frekvensområdet där högtalarna rullar av.

Polk Monitor XT10 rear
Foto: Polk Audio

Inställningar

XT10 har vänster och höger linjeingång, där du använder vänster för LFE-anslutning från din surroundreceiver eller soundbar. Lågpassfrekvens kan ställas in där du önskar mellan 40 och 160 Hz, och en fasomkopplare mellan 0 och 180 grader finns också. Och, naturligtvis volymkontroll.

Polk Monitor XT10 lifestyle 3
Foto: Polk Audio

 

Polk Monitor XT10: Pris och tillgänglighet

Polk Audio Monitor XT10 bör anlända till butiker före nyår. Priset är 329 euro, vilket borde innebära ett svenskt pris på runt 3500-4000 kronor.

Mer info: polkaudio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Redan prenumerant? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen