TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Äntligen kommer Klipsch Jubilee

Massiva Jubilee påstås vara de bästa Klipsch-högtalarna någonsin.

forfatter
Publicerad 2022-01-18 - 15:19

Om du trodde att de enorma Klipschorn var flaggskeppet så ta en titt på de här. Klipsch Jubilee är ännu större, ännu tuffare och mycket dyrare.

Vi har sett dem förut, men även om de egentligen skulle ha gjort debut på CES-mässan i Las Vegas 2021 så fick vi vänta till årets CES-mässa för att få se den färdiga produkten. Som du kan se här.

Chad Charleston från Klipsch presenterar det som är den färdiga versionen av Jubilee, högtalaren som skulle markera Klipschs 75-årsjubileum.

Egentligen är Jubilee inte någon helt en ny högtalare. Paul W. Klipsch ritade själv de första skisserna, tanken var att bygga en stor tvåvägs fullregister-hornhögtalare med hög effektivitet.

Skjermbilde 2022 01 18 kl. 09.20.41
Chad Charleston

Högtalaren är mycket större än till och med den tämligen resliga Klipschorn från Heritage-serien. Den har ett stort K-402-horn på toppen, med ett patenterat K-693-kompressionselement från Celestion som når ner till 350 Hz. Ganska så mycket djupare än vad som är normalt för ett vanligt diskantelement.

Läs också 70 år med skön brutalitet Klipschorn fyller 70 år i år. Det firar vi genom att förvandla vårt testrum till ett inferno.

Skjermbilde 2022 01 18 kl. 09.21.45

Även baskabinettet längt ner är hornladdat, för högsta möjliga känslighet. Kabinettet (som är öppet under grillarna på bilden ovan) har även basportar för att ytterligare öka effektiviteten vid låga frekvenser. Ända ner till 18–20 Hz, enligt Klipsch.

Högtalarna levereras med ett aktiv delningsfilter med DSP-styrning av delningen som ger användaren både EQ och time alignment – alltså tidskorrigering mellan elementen, samt faskontroll.

Skjermbilde 2022 01 18 kl. 09.22.09
Aktivt delningsfilter.

Priset antyds hamna någonstans kring 35 500 dollar per par. Alltså närmare 400 000 svenska kronor. Som jämförelse kostar ett par Klipschorn 250 000 kronor per par.

 

 

 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Påminner om RT 70-80 horn från 70 talet. Gds ritningarna i tidningen. Bättre bas horn finns inte.

High End 2022: Ny järnhögtalare med spännande element Äntligen kommer en större version av den makalösa Jern-högtalaren. Och den har häftiga element!
Hegel har nya flaggskeppsförstärkare Förstärkarkombinationen H30 och P30 förnyas.
Sådana här högtalare har du knappast sett förut Estelons flaggskepp är sannerligen extremt.
Djupbas du aldrig hört maken till Chansen att du har sett eller hört talas om Kerr är minimal. Det bör du definitivt göra någonting åt.
Audiovectors QR-serie växer med stora QR7 En större och tuffare högtalare för stora rum och alla som älskar bas.
Sonos har gjort ett märkligt val Sonos demonstrerade sin billigaste soundbar Ray i Köpenhamn i går. Vad har de hittat på?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend