Nyhet

Nikon Nikkor Z DX 18-140mm f3.5-6.3 VR

Perfekt semesterzoom, men det finns en nackdel.
forfatter

Den nya DX 18–140 mm-zoomen täcker ett så stort område att den är utmärkt som reseobjektiv. Tack vare ljusstyrka f3,5–6,3 VR och bildstabilisator är Nikkor-zoomen väldigt användbar.

Men det finns en liten nackdel med det kompakta zoomobjektivet: du kan inte ta med det på semestern i år. Nikon har bara meddelat att det kommer längre fram under 2021, vilket innebär att det inte hinner till butikerna innan sommaren är över.

Det är lite dumt, för zoomen som täcker 27–210 mm på en Nikon Z50 med bildsensor i DX-format (APS-C) passar lika bra i staden som i fjällen. Ett riktigt allroundobjektiv, med andra ord.

Guide till bra semesterbilder Få saker väcker gamla minnen till liv lika bra som fotografier. Här får du tips om hur du tar bra semesterbilder.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.