TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sony ZV-1F

Sony-kamera för videobloggare

forfatter
Publicerad 2022-10-16 - 14:33

Den nya Sony ZV-1F är en ny upplaga av Sony ZV-1, med en 20mm f2 vidvinkel istället för 24-70mm zoomen i ZV-1. Ett lite enklare kontrastbaserat autofokussystem, och frånvaron av zoom, har sänkt priset något jämfört med ZV-1.

Kameran har fortfarande en 20-megapixel 1-tums bildsensor, som spelar in video i 8-bitars 4K/30p och 420, och riktar sig till videobloggare och andra innehållsproducenter.

Foto: Sony

Den svängbara pekskärmen gör det lättare att spela in från olika vinklar, och kameran kan användas som webbkamera för dem som behöver bättre videokvalitet på videosamtal. Den har också en digital bildstabilisator, som beskär bildytan något och lämnar en brännvidd motsvarande 25 mm.

Kortfakta om Sony ZV-1F:

  • 20 MP 1-tums CMOS-bildsensor
  • 20mm F2 vidvinkel
  • 4K30p 8-bitars 422
  • Mikrofoningång
  • HDMI-utgång
  • 256 gram
Foto: Sony

Sony ZV-1F säljs från november för 7 500 kr.

 

 

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Sony ZV-1

Sony flörtar med influencers

Sony ZV-1 är mer videokamera än stillbildskamera. Inte så dumt.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

lbpluss
Telezoom för Leica SL Relativt prisvärd zoom för naturfotografer.
lbpluss
Drönare for Reels-videor En liten detalj skiljer DJI Mini 3 från andra drönare.
lbpluss
Det här objektivet ger tvättäkta biofilm Hur får Hollywoodfilmer sitt dramatiska och filmiska utseende? Svaret är anamorfiska objektiv. Det här från Sirui har dessutom många råd med.
lbpluss
Briljant videokamera för proffs Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 är en sagolik kamera för seriösa filmskapare. Men är den inte lite för lik sin storebror – även prismässigt?
Följ Ljud & Bild