Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Sony a7C är en videokamera också

Här är a7C, den minsta fullformatkameran.

Sonys fullformatkameror är redan väldigt små, fast ingen är lika liten och nätt som nya a7C. En fullfjädrad fullformat-systemkamera, fast utan sökare på toppen och lite smalare, lite lättare och ännu mer resevänlig.

Men Sony har inte bantat ner de tekniska egenskaperna. Den nya kameran bygger på den välkända a7 III och har en 24 megapixlars fullformatsensor med femaxlars och femstegs bildstabilisator, översamplad 4K-video, 740-bilders batteritid och upp till 10 bilder/s i bildhastighet.

Sony a7 III Sonys billigaste fullformat är minsann inget att förakta.

 

a7C är en kamera som är gjord för video lika mycket som stillbilder, och har en vridbar pekskärm som kan ställas in i selfie-läge, precis som på bilden ovan.

Annons

Kameran kan köpas som enbart kamerahus eller i kit med den nya zoomen FE 28-60mm f4-5.6:

Objektivet är av den typen man drar ihop genom att vrida zoomringen helt åt vänster, då blir det bara 45 mm långt. Och eftersom vikten är mindre än 170 gram är det en praktisk partner till a7C.

På insidan har a7C samma Bionz X-processor som a7 III och dessutom Sonys blixtsnabba Real Time Tracking-autofokus och Sonys utmärkta ögon-, ansikts-, huvud- och djurigenkänning, som är extremt bra på att behålla fokus även när motivet rör sig.

Annons

a7C är utrustad med en 0,39-tums OLED-sökare med 2,36 Mp-upplösning, som sitter längst ut i hörnet, precis som på Sony a6600, och det finns både mikrofon- och hörlurskontakt.

Kameran kan laddas via USB-kontakten.

Sony a7C har ingen joystick och bara en enda SD-kortplats, annars är layouten förutsägbar och överskådlig. Speciellt för fotografer som är vana vid Sony kameror sedan tidigare.

Det går att filma 4K/24p UHD-video med 100 Mbit/s, med 8-bitars S-Log och HDR utan beskärning, eller 4K/30p med 1,2x-beskärning.

Annons

Sony a7C har måtten 124 x 71 x 59,7 mm och väger 509 gram, vilket gör den till den minsta och lättaste fullformat-systemkameran hittills. Det lär uppskattas av alla som vill ha något litet med samma egenskaper som en fullformatkamera och som använder kameran till både stillbilder och video.

Sony a7C kommer i oktober, i svart eller svart/silvergrått och kostar 23 000 kronor för enbart kamerahuset eller 26 000 kronor i kit med en ny 28–60 mm-zoom.

I november släpper Sony en kompakt blixt som passar till kameran, den trådlösa HVL-F28RM som kostar 3 500 kronor.

Annons
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.