Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sigma 50mm f1.4 DG DN

Nya 50mm i Art-serien från Sigma

Skrivet av / 2023-02-11 - 17:34
Sigma 50mm f1.4 DG DN

Den kompakta 50mm f1.4 DG DN i Sigmas Art-serie är bland deras mest påkostade produkter. Objektivet är byggt i Aizu, Japan, och är utrustat med en bländarring, låsknapp och en programmerbar AFL-knapp. Det är också vädertätt med en vattenavstötande beläggning på det främre elementet.

Foto Sigma

Inuti har det 14 linselement i 11 grupper. Tre av dem är asfäriska linser och en är ett SLD-glaselement, som dämpar astigmatism och oönskade brytningar.

Sigma har skapat objektivet för spegelfria fullformats-kameror, och det levereras med bajonettfäste för Sony-kameror, Sigmas egna kameror och med L-fäste för Panasonic – och Leica-fullformatskameror.

Foto SigmaDet är också utrustat med Sigmas HLA linjära fokusmotor (High-response Linear Actuator), som är konstruerad med ett dubbelsidigt asfäriskt linselement, vilket ska ge extremt snabb och mer exakt autofokus.

Sigma-objektivet har 11 rundade bländarlameller och är bara 11 cm långt. Det väger 660/670 gram och har ett 72 mm filterfäste. Närgränsen anges till 45 cm och minsta bländare är f16.

Priset anges till 11 490 kronor.

Foto Sigma

 

Sigma 60–600mm f4.5–6.3 DG DN OS

10x ultra-telezoom för fullformat.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen