Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sigma 60–600mm f4.5–6.3 DG DN OS

10x ultra-telezoom för fullformat.

Av / 2023-01-16 - 15:00
Sigma 60–600mm f4.5–6.3 DG DN OS

Egentligen är det inget ovanligt med extrema zoomobjektiv, både åtta och 10x zoomar finns redan, men ingen är som den här.

Sigma 60-600mm F4. 5–6.3 DG DN OS, som den kallas, är en uppseendeväckande rå telezoom, gjord för spegelfria kameror i fullformat från Panasonic, Leica och Sony.

Med en räckvidd på 60 till 600 mm måste Sigma ha gjort något mycket speciellt med den optiska konstruktionen, annars kommer den att ha en del optiska utmaningar. Konstruktionen innehåller både Sigmas HLA (High-response Linear Actuator) linjära autofokusmotor och bildstabilisering upp till sju steg. Sex steg när du zoomar hela vägen till max tele.

Här kan du programmera egna inställningar. Foto Sigma

Objektivet är väderbeständig och levereras med stativfäste. Det har också möjlighet till egenanpassade inställningar som användaren själv kan programmera.

Konstruktionen har 27 linselement, bland dem både FLD- och SLD-glaselement, Sigma anger närgränsen till 45 cm vid de kortaste brännvidderna och en förstoringsfaktor på 1:2,4 vid 200 mm brännvidd.

L-Mount-versionen för Panasonic och Leica kan använda Sigmas USB-dockning UD-11, för att ställa in användarfunktioner på knappar och omkopplare.

Priset anges till 27 500 kr.

60_600_45_63_dgdnos_s023_impression_photo_andrew_james_04 60_600_45_63_dgdnos_s023_impression_in_use_sebastian_mittermeier_02
<
>
(Foto: Sigma)
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Nikon Z9 får nya funktioner

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

Avslöjar nytt zoomobjektiv

Extremt på alla sätt

Kan bli omöjlig att få tag på

Liten, lätt och ljusstark

Kompakt superzoom för fullformat

Får efterlängtade uppdateringar

Liten kameraväska med gott om utrymme

Snabbare och mer användbart flaggskepp

Kompakt 100 Mp kamera från Hasselblad

0
Rulla till toppen