TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sigma 60–600mm f4.5–6.3 DG DN OS

10x ultra-telezoom för fullformat.

forfatter
Publicerad 2023-01-16 - 15:00

Egentligen är det inget ovanligt med extrema zoomobjektiv, både åtta och 10x zoomar finns redan, men ingen är som den här.

Sigma 60-600mm F4. 5–6.3 DG DN OS, som den kallas, är en uppseendeväckande rå telezoom, gjord för spegelfria kameror i fullformat från Panasonic, Leica och Sony.

Med en räckvidd på 60 till 600 mm måste Sigma ha gjort något mycket speciellt med den optiska konstruktionen, annars kommer den att ha en del optiska utmaningar. Konstruktionen innehåller både Sigmas HLA (High-response Linear Actuator) linjära autofokusmotor och bildstabilisering upp till sju steg. Sex steg när du zoomar hela vägen till max tele.

Här kan du programmera egna inställningar. Foto Sigma

Objektivet är väderbeständig och levereras med stativfäste. Det har också möjlighet till egenanpassade inställningar som användaren själv kan programmera.

Konstruktionen har 27 linselement, bland dem både FLD- och SLD-glaselement, Sigma anger närgränsen till 45 cm vid de kortaste brännvidderna och en förstoringsfaktor på 1:2,4 vid 200 mm brännvidd.

L-Mount-versionen för Panasonic och Leica kan använda Sigmas USB-dockning UD-11, för att ställa in användarfunktioner på knappar och omkopplare.

Priset anges till 27 500 kr.

60_600_45_63_dgdnos_s023_impression_photo_andrew_james_04 60_600_45_63_dgdnos_s023_impression_in_use_sebastian_mittermeier_02
<
>
(Foto: Sigma)
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

lbpluss
En mycket speciell zoom Sonys nya normalzoom är ovanlig.
lbpluss
Råaste zoomen vi sett 10x ultra-telezoom för fullformat.
lbpluss
Lumix S5II och S5IIX: Kompakta fullformatskameror vi suktar efter Panasonics kompakta fullformatskamera Lumix S5II kan äntligen filma med fasbaserad autofokus. S5IIX ger fler häftiga videofunktioner.
lbpluss
Guide till analoga filmkameror Att fotografera analogt har blivit enormt populärt. Här är kamerorna vi rekommenderar.
lbpluss
Så kommer du igång med analog fotografering Vi förklarar allt grundläggande på ett enkelt sätt.
Följ Ljud & Bild