Nyhet

Nikon Z9 under utveckling

Nikon Z9 får helt grymma specifikationer.
forfatter

Nikon har kommit igång ordentligt med spegellösa fullformatkameror och redan hunnit släppa andra generationen av Z6 och Z7. Men kameran som ”alla” har efterfrågat har låtit vänta på sig.

Men nu kommer snart Nikons spegellösa proffsmodell och precis som förväntat heter den Z9.

Den blir Nikons eget alternativ till spegelreflexen D6, men har ännu häftigare specifikationer. Nikon har redan meddelat att kameran får 8K-video, och förmodligen en staplad CMOS-sensor inte helt olik den som sitter i Sony a1, men mer än så har Nikon inte avslöjat.

Z9 blir utan tvekan blixtsnabb och man kan tryggt räkna med att den kommer att överträffa D6 både när det gäller bildhastighet, autofokus och videoegenskaper.

På den enda bilden vi har fått från Nikon syns att vertikalgreppet är integrerat, vilket det ofta är på professionella kameror i den här klassen.

Annons

Nikon har avslöjat att Z9 släpps någon gång under 2021, mer än så vet vi inte i skrivande stund.

Läs också
Extrem proffskamera för krävande jobb Nikon har uppgraderat sitt flaggskepp där det behövdes mest, och låtit resten vara.

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Läs också:


Grupptest: Kamerablindtest med Apple, Asus, OnePlus, Sony, Samsung och Xiaomi
Recension: Jolt
Nyhet: OnePlus lanserar ny mobil utan Snapdragon
Nyhet: Bose QC 45 avslöjades av misstag
TEST: Dyson Pure Cool
TEST: Fyra storskärmar för sport