Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Lyft mobilvideo till nya nivåer

DJI Osmo Mobile 6 låter dig efterlikna proffsen genom att stabilisera dina mobilvideo-inspelningar.

Skrivet av / 2022-09-27 - 16:01
Lyft mobilvideo till nya nivåer

DJI lanserar DJI Osmo Mobile 6, som stabiliserar mobilvideo-filmerna, så att de liknar professionell video.

DJI är mest kända för sina kameradrönare, men tillverkar också stabiliseringsenheter – även kallade gimbal. Osmo Mobile 6 är tillräckligt liten för att gå ner i byxfickan, men DJI lovar att de kommer att få mobilinspelningarna att se “helt fenomenala” ut.

Den senaste Mobile 6-versionen har förbättrad stabilisering, programvaran ska vara förbättrad sedan förra gången med fler redigeringsmöjligheter. Vi lovas en mer ergonomisk design, samt nya funktioner.

Osmo Mobile 6 magnetic clamp
Magnetfäste. Foto: DJI

“Blixtsnabb”

Quick Launch-funktionen öppnar blixtsnabbt och automatiskt den tillhörande Mimo-appen så snart din smartphone är fäst på gimbalen, så att du är redo att filma på ett ögonblick. Viktigt när det plötsligt uppstår en situation som ska “fångas på film”.

ActiveTrack 5.0

En annan funktion, ActiveTrack 5.0, är till för att fokusera på ditt motiv blixtsnabbt. Kameran riktas omedelbart mot dig själv via selfiekameran, “eller mot ditt barn som spelar fotboll på planen.” Detta för att få hjälp att fokusera på situationen så snabbt som möjligt.

Läs också Guide till bra semesterbilder Få saker väcker gamla minnen till liv lika bra som fotografier. Här får du tips om hur du tar bra semesterbilder.

Lätt och kompakt

Osmo Mobile 6 väger mindre än 300 gram och ska lätt gå ner i fickan. Detta tack vare en infällbar teleskopstång.

Tre motorer säkerställer stabil video, utan vibrationer och irriterande rörelser. Du kan låsa olika rotationer och vinklar så att du kan skapa exakt den videosekvens du är ute efter. Den inbyggda sidohjulsknappen låter dig anpassa till exempel mobilkamerans fokuspunkt eller zoom.

Tidsfördröjning, dynamisk zoom etc.

Mobile 6 har också en mängd inbyggda funktioner, som time-lapse, dynamisk zoom, panoramafotografering och Story Mode, som helt automatiserar kamerarörelser för mer actionfylld filmning. Därmed ska även nybörjare kunna skapa supersnygga videoproduktioner.

DJIs två appar, Mimo och LightCut, ska göra det enkelt att redigera videorna direkt på mobilen.

Osmo Mobile 6 oncamera editing
Redigera direkt i appen. Foto: DJI

DJI Osmo Mobile 6: Tillgänglighet och pris

Osmo Mobile SE finns nu för 1 990 kronor. Om du kan leva utan teleskopfunktion på handtaget finns Osmo Mobile SE för 1 199 kronor.

Inkluderat är en magnetisk kameraklämma, tripod-stativ, strömkabel, handledsrem och kameraväska.

Mer info: dji.com

DJI Osmo Mobile

Bäst ergonomi

DJI Osmo Mobile ligger helt enkelt skönt i handen.

Läs mer
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen