TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Leica SL2-S Reporter

Leica tuffar till sig med en specialversion.

forfatter
Publicerad 2022-10-24 - 15:16

Leica SL2-S Reporter är inte alls som andra Leica-kameror. Kameran är inte en special-special begränsad upplaga för några få, utan en olivgrön version av SL2-S, klädd i aramidfiber (mer känt som Kevlar) och lackad i en reptålig lack.

Den heter SL2-S Reporter, och här är tanken att kameran ska vara både mer robust och samtidigt diskret. Leicas distinkta röda logotyp har utelämnats helt och hållet, och det militära utseendet påminner inte så lite om Leicas Safari-versioner av R-serien från 70-talet.

Leica SL2 S Reporter Ambient03 lowres RGB
Leica SL2 S Reporter. Foto: Leica

Tekniskt sett är kameran identisk med SL2-S, med samma 24 Mp CMOS-BSI fullformatssensor, med 4K- och C4K-video i 10-bit 422.

Den svarta aramidbeläggningen runt kameran flankeras av lackerade topp- och bottenskydd i solid aluminium, och kameran är också väderbeständig med IP54-skydd.

Leica SL2 S Reporter Ambient07 lowres RGB
Leica SL2 S Reporter. Foto: Leica.

Kameran är även snabb, med en fotograferingshastighet på 25 bilder per sekund, och den kan ta bilder i så kallat Multishot-läge, vilket ger filer på upp till 96 megapixlar.

Leica SL2-S Reporter kostar 55 490 kronor och kommer att finnas tillgänglig hos utvalda återförsäljare inom kort.

Leica_SL2-S_Reporter_back_LoRes Leica_SL2-S_Reporter_front_cap_LoRes_RGB Leica_SL2-S_Reporter_front_lens_LoRes_RGB Leica_SL2-S_Reporter_hero_LoRes_RGB Leica_SL2-S_Reporter_top_LoRes_RGB
<
>
Leica SL2 S Reporter front lens LoRes RGB
Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Leica M10-P Reporter

Nu kan du köpa en bepansrad Leica

Reporter-version med Kevlar.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

lbpluss
Telezoom för Leica SL Relativt prisvärd zoom för naturfotografer.
lbpluss
Drönare for Reels-videor En liten detalj skiljer DJI Mini 3 från andra drönare.
lbpluss
Det här objektivet ger tvättäkta biofilm Hur får Hollywoodfilmer sitt dramatiska och filmiska utseende? Svaret är anamorfiska objektiv. Det här från Sirui har dessutom många råd med.
lbpluss
Briljant videokamera för proffs Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 är en sagolik kamera för seriösa filmskapare. Men är den inte lite för lik sin storebror – även prismässigt?
Följ Ljud & Bild