TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Leica M10-P Reporter

Reporter-version med Kevlar.

På insidan är Leica M10-P Reporter precis som en vanlig M10-P, men på utsidan har den en matt olivgrön finish med ljusgröna markeringar och kamerahuset är klätt med Kevlar.

Kevlar är som bekant ett väldigt tåligt material, det används bland annat i skottsäkra västar – och det är i den miljön som Leica hämtat inspiration till M10-P Reporter.

Leica säger att kameran, som ska lanseras under 40-årsjubileet av Leica Oskar Barnack Awards och bara ska byggas i 450 exemplar, är tänkt att vara en hyllning till alla journalister som har riskerat sina liv i konfliktområden.

Till exempel den italienska fotojournalisten Gabriele Micalizzi, som 2019 hamnade i skottlinjen mellan syriska styrkor och IS. Rikoschetter från en granat träffade Micalizzi som räddades av att västen, hjälmen och Leica-kameran tog den värsta smällen.Kamerans gröna yta är gjord för att vara reptålig och det flätade Kevlar-bandet som omsluter kameran kommer att få samma gröna färg när det utsätts för UV-ljus över tiden.

Leica M10-P Reporter kommer att kosta ungefär 10 000 kronor mer än standardversionen, vilket innebär att den hamnar på strax under 100 000 kronor.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.