Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Leica M10-P Reporter

Reporter-version med Kevlar.

På insidan är Leica M10-P Reporter precis som en vanlig M10-P, men på utsidan har den en matt olivgrön finish med ljusgröna markeringar och kamerahuset är klätt med Kevlar.

Kevlar är som bekant ett väldigt tåligt material, det används bland annat i skottsäkra västar – och det är i den miljön som Leica hämtat inspiration till M10-P Reporter.

Leica säger att kameran, som ska lanseras under 40-årsjubileet av Leica Oskar Barnack Awards och bara ska byggas i 450 exemplar, är tänkt att vara en hyllning till alla journalister som har riskerat sina liv i konfliktområden.

Till exempel den italienska fotojournalisten Gabriele Micalizzi, som 2019 hamnade i skottlinjen mellan syriska styrkor och IS. Rikoschetter från en granat träffade Micalizzi som räddades av att västen, hjälmen och Leica-kameran tog den värsta smällen.Kamerans gröna yta är gjord för att vara reptålig och det flätade Kevlar-bandet som omsluter kameran kommer att få samma gröna färg när det utsätts för UV-ljus över tiden.

Annons

Leica M10-P Reporter kommer att kosta ungefär 10 000 kronor mer än standardversionen, vilket innebär att den hamnar på strax under 100 000 kronor.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.