Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Leica Q2 Ghost by Hodinkee

Leica-kamera för entusiaster.

Skrivet av / 2022-11-19 - 09:00
Leica Q2 Ghost by Hodinkee

Man skulle visserligen kunna hävda att alla Leica-kameror är kameror för entusiaster. Åtminstone de många specialutgåvorna Leica ständigt lanserar. Detta är den femte specialutgåvan av Leica Q2, en av de allra bästa kamerorna vi har testat.

Leica Q2 Ghost by Hodinkee skiljer sig inte från en vanlig svart Q2 på andra sätt än rent kosmetiskt. Lyckligtvis är de tekniska aspekterna desamma. Med andra ord, en mycket högupplöst 47 megapixel fullformats-sensor, bakom en knivskarp Summilux 28mm f1.7, som ger extremt hög bildkvalitet.

Ghost by Hodinkee tillverkas i begränsat antal, i samarbete med onlineplattformen Hodinkee. Som är en av de största webbplatserna om och med klockor, med en egen webbutik för klockor och tillbehör.

Foto: Leica

Den grå ytan ska hylla en Rolex-klocka som är känd bland finsmakare som Submariner “ghost bezel”, där den svarta färgen på inlägget i bezelringen har bleknat till en ljusgrå färg.

Det är inte första gången Hodinkee och Leica samarbetar. De gjorde också en Leica M10-P Ghost Edition för Hodinkee tidigare.

Q2 Ghost från Hodinkee levereras också med en ljusgrå rem och kostar 5950 euro (ca 65 000 kronor) när den dyker upp hos utvalda återförsäljare under december.

Foto: Leica

Leica Q2

Världens bästa kompaktkamera

Om bara det bästa är bra nog så kan det vara en Leica Q2.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen