Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Flyg drönare med VR-glasögon

Med DJI Avata och ett par VR-glasögon kan du flyga som om du vore pilot inuti själva drönaren.

Av / 2022-08-26 - 15:09
Flyg drönare med VR-glasögon

En av de viktigaste reglerna för drönarflygning är att man alltid ska ha ögonkontakt med drönaren. Vilket kan vara ganska utmanande när drönaren har en aktionsradie på flera kilometer och man vill utforska platser som är svåra att komma åt.

Läs också Det lilla ögat i himlen DJI:s minsta kameradrönare är så liten att den kan flyga var som helst – och är ändå tillräckligt avancerad för att ge ett proffsigt resultat.

DJI Avata, som just har presenterats, kanske kan göra något åt det. Samtidigt kan den ge ägaren verkligt unika upplevelser. DJI Avata är nämligen en så kallad FPV-drönare. Med andra ord en drönare med förstapersonskontroll. Med hjälp av ett VR-headset kan du se världen genom kameralinsen och styra drönaren som om du satt i ett litet pilotsäte i den 420 gram tunga kameradrönaren.

När du kombinerar Avata med de kompakta DJI Goggles 2 och DJI Motion Controller kan du kasta dig in i en intuitiv flygupplevelse, där du styr riktningen med enkla handgester, samtidigt som du upplever världen via de två OLED-skärmarna i headsetet.

DJI Avata Desert Shot 17
DJI Avata drönare, VR-glasögon och handkontroll. (Foto: DJI)

Pris och tillgänglighet

DJI Avata kan beställas nu och priset är 6 599 kronor för själva drönaren. För 12 999 kronor får du DJI Avata Fly Smart Combo, som inkluderar DJI FPV Goggles V2 och tillbehör. Lyxpaketet, DJI Avata Pro-View Combo med DJI FPV Goggles 2, DJI Motion Controller och tillbehör kostar 15 999 NOK.

Vi kommer snart tillbaka med ett test. Möjligheten att flyga som en superhjälte var så frestande att Ljud & Bilds svar på Clark Kent, chefredaktör Lasse Svendsen, redan har beställt ett testexemplar.

DJI Avata Canyon Shot 06 989x556 1 DJI Avata Stadium Shot 3 989x556 1 DJI Avata Key Visual 1 outdoor 989x556 1 DJI Avata Canyon Shot 09 989x556 1
<
>
DJI Avata (Foto: DJI)
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Flexibel monopod

Panasonic uppgraderar Lumix S5IIX

Flyg drönare med sticka och glasögon

Ljusstarkt och lätt 50 mm

Superzoom som klarar allt

Nya versioner av en av våra favoriter

Världens coolaste analoga snabbkamera?

Nikon Z9 får nya funktioner

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

Avslöjar nytt zoomobjektiv

Extremt på alla sätt

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen