Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

DJI Osmo Action 4 actionkamera

Filmar i flera timmar och klarar 20 minusgrader.

Skrivet av / 2023-08-03 - 11:51
DJI Osmo Action 4 actionkamera

Pyttesmå actionkameror är väldigt praktiska när man vill filma hajdykning, halsbrytande downhill-löpning eller landskapet från en fjälltopp.

DJI:s nya actionkamera är gjord för just sådana utmaningar, enligt företaget självt. Osmo Action 4 kan dessutom filma länge på en batteriladdning. Eller vad sägs om 4K-video i 2,5 timmar innan batteriet behöver laddas? Ja tack.

DJI säger att 18 minuters laddning ger dig 80 procent batterikapacitet, men om man väljer Adventure Combo-paketet får man tre batterier och en praktisk laddare med plats för alla batterier. Det borde räcka för längre resor där man inte har laddningsmöjligheter.

Foto: DJI

Som vanligt finns det ett brett utbud av tillbehör till Osmo Action. Såsom hållare, selfiepinnar, fästen, fjärrkontroller och mycket mer. De grundläggande specifikationerna berättar om en kamera som kan filma i upp till 150 minuter vid 20 minusgrader, att den är vattentät till 18 meter – mer med undervattenshus, och att den har en 1/1,3 tum bildsensor med bländare f2.8 i ultravidvinkel med 155 graders synfält.

Foto: DJI

Osmo Action 4 spelar in video i 4K med upp till 120 bilder per sekund och har 360-graders HorizonSteady-stabilisering, som är utformad för att göra inspelningar mer stabila när rörelser annars skulle skaka kameran så mycket att inspelningen blir oanvändbar. För kvalitetens skull kan man spela in video i 10-bitars D-log M, vilket ger ett bredare färgomfång och mer dynamiskt omfång att arbeta med i efterproduktionen.

Foto: DJI

Kameran har en pekskärm och knappar för snabb åtkomst till viktiga kamerainställningar. Den har också stereomikrofoner och WiFi livestreaming via din mobiltelefon.

Som nämnts finns Osmo Action 4 tillgänglig i två versioner. Standard Combo är grundutförandet och kostar 5499 kronor, medan Adventure Combo innehåller två extra batterier och en batteriladdare för 6799 kronor.

Foto: DJI

Läs också:

DJI Osmo: Nästa generations actionkamera?

Nyheter

Med kamera och stabiliseringsteknik hämtad direkt från drönarvärlden kan DJI:s nya Osmo vara filmfotografens dröm.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Fjärde generationens drönare i fickformat

Retrokamera i fullformat

Världens dyraste 50mm

Kamera för tuffingar

Mycket mer än bara en uppdatering

Löser problemet med mellanformatskameror

Rulla till toppen