Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Adobe Photoshop Elements 2023

Adobe gör fotoredigering roligare utan att det kostar skjortan.

Skrivet av / 2022-10-01 - 12:00
Adobe Photoshop Elements 2023

Adobe Photoshop Elements och Premiere Elements är på sätt och vis förenklade versioner av Adobes avancerade Photoshop CC och Premiere CC för professionellt bruk. För avancerade fotografer finns också Adobe Lightroom, medan Elements-serien är det prisvärda alternativet där mer tonvikt läggs på enkel foto- och videoredigering med coola effekter.

Adobe Photoshop Elements 2023 och Premiere Elements 2023 är helt nya versioner av programvaran med ett antal nya funktioner.

Båda använder Adobes Sensei AI-motor för kraftfullare funktionalitet och har fått nya redigeringsverktyg med bättre retuschering, animering och över 80 nya   steg-för-steg-guider om hur du redigerar bilder.

Skärmdump: Adobe

Programvaran är optimerad för Apples M1 (och M2 skulle vi tro) Mac-datorer och bör vara upp till 70 procent snabbare än tidigare. Användaren kan ladda upp foton som kan redigeras på webben eller på mobilen och vara tillgängliga på Mac eller PC senare.

Bland de många nya funktionerna finns Moving Elements där man kan animera delar av bilden. Moln kan till exempel glida över himlen och i Premiere har de lagt till över 100 nya ljudspår som kan läggas till i videor. Animerade bildspel, transparenta lager med till exempel löv eller andra effekter, kan läggas ovanpå bilderna.

Skärmbild: Adobe

Photoshop Elements och Premiere Elements 2023 kan köpas på Adobes webbplats. De kostar 994 kronor styck, eller 1498 kronor i paket.

Photoshop för Apple M1 MacBook Pro

Ny version för M1-processorn.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

Avslöjar nytt zoomobjektiv

Extremt på alla sätt

Kan bli omöjlig att få tag på

Liten, lätt och ljusstark

Kompakt superzoom för fullformat

Får efterlängtade uppdateringar

Liten kameraväska med gott om utrymme

Snabbare och mer användbart flaggskepp

Kompakt 100 Mp kamera från Hasselblad

Lovar bättre ljud på upp till 250 meters avstånd

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen