Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Elektronikbranschen Danmark från 2024

Dansk-svenskt samarbete inom konsumentelektronik.

Av / 2023-11-12 - 16:37
Elektronikbranschen Danmark från 2024

Branschorganisationer är vanliga i alla länder, så även inom elektronikbranschen, vilket också är namnet på den svenska branschorganisationen. Elektronikbranschen, med syftet med båda är att tillvarata branschmedlemmarnas intressen.

Nu får även Danmark sin egen branschorganisation. Från och med den 1 januari 2024 kommer den danska Eletronikkbransjen att tillvarata intressena för tillverkare och importörer av TV/audio i Danmark.

Branschorganisationen är resultatet av ett avtal mellan APPLiA Danmark och Elektronikbranschen i Sverige.

Sedan 2019 har de drivit en intresseorganisation som heter Consumer Electronics Danmark, som har tillvaratagit branschens intressen. Frågor som köplagen, energimärkning och den så kallade ”blankmedieskatten” har behandlats.

Under 2023 gjordes ansträngningar för att locka fler medlemmar till branschorganisationen, dels på TV-sidan men framför allt på audiosidan. Elektronikbranschen vill gärna nå ut till alla tillverkare och importörer av ljudprodukter i Danmark, dels för att bevaka sina politiska intressen och senare även för att samla in marknadsdata och skapa synlighet.

”Vi står på axlarna av ett stolt förflutet”, säger APPLiA:s direktör Henrik Egede: Bransjeforeningen for Forbrugerelektronik – BFE, som gick i konkurs 2018. Till det stolta förflutna hörde också ”Krøniken”, efterkrigstidens branschorganisation för TV och radio, som blev berömd i TV-serien med samma namn.

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen