Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 06Delta

Nyhet

Vikings: Valhalla – spinoff-serie på Netflix

Netflix fortsätter med den populära serien även efter den sista säsongen.

Skrivet av / 2021-01-29 - 07:48
Vikings: Valhalla – spinoff-serie på Netflix

History Channels populära TV-serie om vikingen Ragnar Lodbrok och hans släkt är slut. Sjätte och sista säsongen har just släppts och går att se på History Channel, Amazon Prime och andra ställe, beroende på var någonstans i världen man befinner sig.

I Sverige har vi kunnat se Vikings på HBO Nordic, där den lade beslag på förstaplatsen av de 10 mest sedda serierna 2020. Därför är det nog många som uppskattar nyheten att vikingaserien inte riktigt tar slut. En ny spinoff-serie som heter Vikings: Valhalla är nämligen på väg till Netflix.

Samma skapare

Det är skaparen av den ursprungliga Vikings, Michael Hirst, som får fortsätta med sitt universum hos Netflix.

“I am beyond excited that we are announcing the continuation of our Vikings saga. I know that the millions of our fans across the globe will be thrilled by the belief being shown in our show by MGM and Netflix. Jeb Stuart, a truly wonderful writer, will bring new story-lines and a powerful visceral vision to stories about some of the most famous Vikings known to history”, säger en förtjust Michael Hirst om den nya serien.

Läs också Vikings, säsong 4 Efter att ha levt i skuggan av storebror Game of Thrones under en längre tid har producenterna av Vikings gjort en del grepp för att få större uppmärksamhet. Fjärde säsongen visar åtminstone att serien menar allvar och att den förtjänar att synas.

 

Här är de som är med

Handlingen i VIKINGS: VALHALLA utspelar sig på 1000-talet och beskriver de legendariska äventyren hos några av de mest kända vikingarna som någonsin har levt – Leif Eriksson, Frejdis Eriksdotter, Harald Hårdråde och Vilhelm Erövraren. Dessa människor banar väg när de kämpar för överlevnad i en värld som är under ständig förändring och utveckling, skriver Netflix i sitt pressmeddelande och berättar dessutom om vilka som medverkar i den nya serien:

Sam Corlett som Leif Eriksson
Leif är en grönlänning och kommer från en tätt sammansvetsad familj, som genomsyras av den gamla hedniska tron. Leif är en fysiskt tuff och orädd sjöman, och är vår väg in till en vikingavärld i våldsam förändring.

Frida Gustavsson som Frejdis Eriksdotter
Frejdis är våldsam, hednisk, eldig och ihärdig, med en stark tro på de ”gamla gudarna”. Liksom sin bror Leif når hon Kattegatt som en outsider, men blir en inspiration för de som är av den gamla skolan.

Leo Suter som Harald Sigurdsson
Harald är född in i vikingarnas övre samhällsskikt och är en av de sista bärsärkarna. Karismatisk, ambitiös och stilig förenar han både Odins anhängare och kristna.

Bradley Freegard som Knut den store
Kungen av Danmark – en klok, skicklig och hänsynslös vikingaledare. Knut håller sina vänner nära och sina fiender ännu närmare. Hans ambitioner kommer att forma historiens gång under 1000-talet och göra honom till en avgörande karaktär under vikingatiden.

Jóhannes Jóhannesson som Olof den helige
Olof är Haralds äldre halvbror. Han är fysiskt enorm och ambitiös; en sträng och oförlåtlig viking. Olof är “gammaltestamentligt” kristen.

Laura Berlin som Emma av Normandie
Den unga, ambitiösa Emma av Normandie är från det normandiska hovet och av vikingablod. Politiskt skicklig och en av de rikaste kvinnorna i Europa.

David Oakes som Earl Godwin
Den ultimata överlevaren och huvudrådgivare för kungen av England. Han är född in i de politiska utkanterna och hans listiga sätt får honom att nå långt.

Caroline Henderson som Jarl Haakon
En stor krigare och tolerant ledare – Haakon styr Kattegatt med järnhand. Även om hon är hedning har hon lyckats hålla staden Kattegatt öppen för alla trosuppfattningar under en utmanande tid. Hon kommer att bli en viktig mentor för Frejdis, som ser upp till henne och hennes visdom.

Pollyanna McIntosh som Drottning Ælfgifu
Beräknande och ambitiös – drottning Ælfgifu av Danmark deltar i de politiska maktkamperna som utvecklas i norra Europa. Hon använder sin charm med stor effektivitet när hon främjar intressena för sitt hemland samtidigt som hon försöker hävda sig i Knuts växande maktstruktur.

Asbjørn Krogh Nissen som Jarl Kåre
Jarl Kåre utgör ett hot mot de gamla hedniska traditionerna.

 

VIKINGS: VALHALLA produceras av MGM Television och lanseras exklusivt på Netflix. Exekutiva producenter är Jeb Stuart, Michael Hirst, Morgan O’Sullivan, James Flynn, Sherry Marsh, Alan Gasmer, Sheila Hockin och John Weber. Jeb Stuart är också showrunner och manusförfattare. Den prisbelönta regissören Niels Arden Oplev regisserar och producerar det första avsnittet. Andra regissörer inkluderar Stephen St. Leger och Hannah Quinn. Förutom Jeb Stuart är också Vanessa Alexander, Declan Croghan och Eoin McNamee manusförfattare.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Trailer - House of the Dragon, säsong 2

Williams svåra tid!

Ny nordisk serie på SkyShowtime

Lassgård till Disney+

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr & Mrs Smith kommer tillbaka!

Mord i Venedig går snart att streama

Bättre än Yellowstone?

Spidey!

Trailer för Reacher

Förnyad!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen