Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: Vikings, säsong 4

HBO Nordic

Efter att ha levt i skuggan av storebror Game of Thrones under en längre tid har producenterna av Vikings gjort en del grepp för att få större uppmärksamhet. Fjärde säsongen visar åtminstone att serien menar allvar och att den förtjänar att synas.

Publicerad 2016-03-14 - 10:53
Vikings, säsong 4
Lorentz Celo

Inledningen av den fjärde säsongen plockar upp tråden där den förra slutade, med tämligen stor intensitet och i högt tempo. Norden, Wessex och Paris står i händelsernas centrum i nya maktkamper och blodiga strider. Vi introduceras också för en mängd nya karaktärer som orsakar ytterligare problem för seriens huvudperson, Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel).

Vi återser för övrigt Floki (Gustaf Skarsgård) som får betala dyrt för gamla synder, Björn Ironside (Alexander Ludwig) som tvingas ut i naturen för att hitta sig själv (han gör en liten ”Revenant”) och Rollo (Clive Standen) som har en del att ta hand om i Frankrike.

Det är naturligt att jämföra Vikings med megasuccén Game of Thrones. Båda är ”historiska” dramer med rejäla doser våld och sex, och vänder sig till samma målgrupp. Det är ingen tvekan om att vikingarna har hamnat lite i skuggan av GoT men den nya säsongen väcker uppmärksamhet. Vikings har möjligtvis fortfarande lite ”såpa”-karaktär men imponerar med både en stark produktion, tack vare en lite större budget, bättre karaktärsutveckling och en tydligare berättarform. Sammantaget är detta fin underhållning för dem som giller genren.

Vikings, sesong 4_2 Vikings, sesong 4_3 Vikings, sesong 4_5 Vikings, sesong 4_6
<
>
Vikings, säsong 4

Recensionen bygger på säsongens tre första avsnitt. Fyra stjärnor.

Serien strömmas på HBO och den tekniska bild- och ljudkvaliteten är lyckligtvis mycket god.

Vikings, säsong 4
Vikings, säsong 4

Karakter
Vikings, säsong 4

Fakta:

  • Release: 18 februari 2016
  • Regi: Ciaran Donnelly
  • Med: Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Clive Standen, Gustaf Skarsgård, Alexander Ludwig, Alyssa Sutherland
  • Genre: Drama
  • Land: Irland/Kanada
  • År: 2016
  • Längd: 14:35

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen