Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Viaplay bekräftar flera säsonger av Wisting

Kriminalserien har blivit en av strömningstjänstens mest populära originalproduktioner. Nu kommer fler säsonger.

Av / 2023-04-18 - 14:54
Viaplay bekräftar flera säsonger av Wisting

En av de mest populära originalserierna från Viaplay har blivit den norska kriminalserien Wisting, med Sven Nordin i huvudrollen.

Serien är baserad på Jørn Lier Horsts kriminalromaner och följer listige William Wistings (Nordin) utredningar.

Den första säsongen släpptes redan 2019, medan säsong 3 hade premiär i april förra året. Nu lovar Viaplay att det blir ytterligare två säsonger av den populära kriminalserien.

I andra roller ser vi Carrie-Anne Moss (Matrix), Mads Ousdal, Thea G. Lundberg, Andrea B. Hovig, Mads S. Pettersen, Evelyn R. Osazuva, Lars Berge, Ellen Bendu och Gard B. Eidsvold.

Inspelningen av säsong 4 är redan i gång i Larvik med Henrik Georgsson (Bron) i regissörsstolen.

Den fjärde säsongen är ett originalmanus baserad på karaktärerna från Jørn Lier Horsts Wisting-universum. Säsong fem är baserad på boken Sak 1569 av den norske deckarförfattaren.

Läs också Ny Citadel-trailer Prime Video lanserar ytterligare en påkostad originalserie i april.

I den fjärde säsongen av Wisting är vi tillbaka i Larvik under en till synes harmonisk sommarkväll. Det ändras snabbt när en ung norsk-brittisk pojke försvinner spårlöst från sitt hotell. Samtidigt hittas en hotellanställd med nära relation till pojkens familj mördad.

William Wisting utsätts för enormt internationellt tryck att lösa mordet och hitta den unge pojken innan det är för sent. Det visar sig vara komplicerat när familjen till pojken som är spårlöst försvunnen har hemligheter som försvårar utredningen.

Fjärde säsongen bjuder även på ett internationellt stjärnnamn i Rupert Evans, känd från Bridgerton.

Sven Nordin, ”Wisting” (Foto: Viaplay)

I pressmeddelandet skriver Nordin:

Jag är väldigt redo att komma i gång igen, och komma in under huden på William Wisting. Vi har några spännande säsonger framför oss, med alla ingredienser som Wisting måste ha för att tittarna ska bli nöjda Handlingen är väldigt spännande och den bjuder på många överraskningar som kriminallitteraturen borde ha. Tittarna kommer själva kunna vara hobbydetektiver och vara delaktiga när de ser serien. Samtidigt har många villospår satts in, så många människor kommer att ha fel.

Läs också Krig är ett helvete! Om du inte redan visste det så manglar Gunnar Vikane in att krig var, och är, ett ohyggligt helvete.

Dramachef på Viaplay Group Norge, Tanya N. Y. Badendyck känner sig säker på att tittarna kommer att bli nöjda med de nya säsongerna av Wisting:

Vi är väldigt glada över att kunna föra tillbaka norska kriminalälskare in i Wisting-universumet. Vi är också mycket nöjda med att serien är en succé mellan nationsgränserna, vilket visar att karaktärerna och handlingen får genomslag hos tittare över hela Norden

Information om premiärdatum och mer detaljer om de nya säsongerna kommer längre fram.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Väntan är över!

Rulla till toppen