Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Richard Maddens Citadel kommer snart på Prime!

Prime Video lanserar ytterligare en påkostad originalserie i april.

Skrivet av / 2023-04-10 - 18:13
Richard Maddens Citadel kommer snart på Prime!

Bröderna Russo ligger bakom globala storfilmer som You, Me and Dupree, Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War och alla tiders kassasuccé, Avengers: Endgame.

Nu lämnar de Disney/Marvel för Jeff Bezos Prime Video och står som producenter (och medregissörer) för den kommande spionserien Citadel.

I huvudrollen har de en av de stora stjärnorna från Game of Thrones: Richard Madden.

Snyggingen Madden, som fick ett ganska brutalt slut i slutet av säsong 3 av Game of Thrones, har lyckats etablera en anständig karriär efter sin fantasy-framgång.

Med filmer som 1917, Äventyret om Askungen, Bodyguard och Eternals har hans skådespelarkarriär tagit farm.

Den 28 april kan du se honom i en ny actionroll, som agent Mason Kane i Citadel.

Citadel_1 Citadel_5-989x556 Citadel_6-989x556 Citadel_4
<
>
Citadel (Foto: Prime Video)

Seriens skapare är David Weil. Citadel (säsong 1) består av sex avsnitt, varav de två första har premiär den 28 april, varefter ett avsnitt släpps varje vecka fram till 26 maj.

Från pressmeddelandet kan vi läsa följande om handlingen i den nya thrillerserien:

För åtta år sedan föll Citadel. Den oberoende globala spionbyrån med uppgift att upprätthålla medborgarnas säkerhet förstördes av agenter från Manticore, en mäktig kartell som manipulerar världen från skuggorna. Med Citadels fall fick elitagenterna Mason Kane (Madden) och Nadia Sinh (Priyanka Chopra Jonas) sina minnen raderade när de knappt slapp undan med livet i behåll. De har sedan dess hållit sig gömda och byggt nya liv med konstruerade identiteter, omedvetna om sitt eget förflutna. Tills en natt, när Mason spåras upp av sin tidigare Citadel-kollega, Bernard Orlick (Stanley Tucci), som desperat behöver hans hjälp för att hindra Manticore från att etablera en ny världsordning. Mason söker upp sin tidigare partner, Nadia, och de två spionerna ger sig ut på ett uppdrag som tar dem runt om i världen i ett försök att stoppa Manticore, samtidigt som de brottas med ett förhållande byggt på hemligheter, lögner och en farlig men odödlig kärlek.

Förutom Madden får vi se Priyanka Chopra Jonas, Stanley Tucci, Lesley Manville, Osy Ikhile, Ashleigh Cummings, Roland Møller och Caoilinn Springall i stora roller.

Läs också Sutherland är tillbaka! Big data ser dig – och Kiefer Sutherland gör sitt allra bästa för att förvirra dig i en lite ojämn konspirationsthriller.

PS! Citadel får uppföljare! Citadel, säsong 1 är debuten för denna globala franchise. Producerad av “Russo Brothers AGBO” kommer Citadel och dess efterföljande serier att förena världen med bröderna Russos historier. Varje Citadel-serie kommer att produceras och filmas lokalt. Detta kommer att forma en unik franchise. Uppföljarserier är redan igång i Italien och Indien, med Matilda De Angelis, Varun Dhawan och Samantha Ruth Prabhu i huvudrollerna.

Citadel (Foto: Prime Video)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Poker Face?

Close your eyes!

Skrotad!

Från Yellowstone till spionthriller!

Återseende!

Sista säsongen!

Rulla till toppen