Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Trailer: House of the Dragon

2022 kommer äntligen den efterlängtade uppföljaren till Game of Thrones.

Av / 2021-10-05 - 14:09
Trailer: House of the Dragon

Naturligtvis måste den största framgångsserien genom tiderna, Game of Thrones, spinnas vidare på. Game of Thrones är en av de mest populära serierna någonsin mätt i antal tittare och den sista episoden av säsong 8 var det mest visade avsnittet någonsin av en HBO-serie.

Det har länge varit känt att HBO arbetar med prequel-serien House of the Dragon, men först i dag släpptes den första teasern.

Läs också Game of Thrones, säsong 8 Visuellt storslagen avslutning av tidernas största TV-serie, men med en viss känsla av hastverk och lite haltande sammanhang.

I 2022 har äntligen den efterlängtade GoT-uppföljaren premiär på HBO Max (som kommer till Norden 26 oktober). Se den helt nya teaser-traileren här:

 

House of the Dragon är baserad på George R.R. Martins bok Fire & Blood, den handlar om familjen Targaryen och utspelas cirka 300 år före Game of Thrones.

House-of-The-Dragon_Daemon-Rhaenyra-1920x1280 House-of-the-Dragon_1a House-of-The-Dragon_Sea-Snake-1920x1280 House-of-The-Dragon_Alicent-Otto-1920x1269
<
>
House of the Dragon (Foto: HBO)

Bland rollerna i House of the Dragon:

Emma D’Arcy som Princess Rhaenyra Targaryen: Kungens förstfödda barn, av rent valoriskt blod och en skicklig drakryttare. Många kommer påstå att Rhaenyra föddes med allt … förutom att hon inte föddes som man.

Matt Smith som Prince Daemon Targaryen: King Viserys yngre bror och tronarvinge. Daemon har drakblod i ådrorna och är en enastående krigare och drakryttare. Men det sägs att när en Targary föds, kastar gudarna upp ett mynt i luften …

Steve Toussaint som Lord Corlys Velaryon/The Sea Snake: Familjen Velaryon har en valorisk blodlinje som går lika långt tillbaka i tiden som Targaryen-familjen. Som ”The Sea Snake” är Lord Corly’s den största nautiska äventyraren i Westeros historia, och han har byggt en mäktig familj som är rikare Lannister-familjen, som äger den största flottan i världen.

Olivia Cooke som Alicent Hightower: Dotter till Otto Hightower, även känd som ”The Hand of the King”. Alicent är den vackraste kvinnan i de sju kungarikena. Hon växte upp i The Red Keep, nära kungen och hans inre cirkel. Hon har både grace och skarp politisk känsla.

Rhys Ifans som Otto Hightower: Otto är också känd som ” The Hand of the King ” och tjänar både kungen och riket på ett lojalt och troget sätt. I Ottos ögon är det största hotet mot kungariket kungens egen bror, Daemon, och det faktum att Daemon är arvtagare till tronen.

Seriens skapare är Ryan J. Condal (som vi känner från tv-serien Colony), med George R.R. Martin som producent.

(Foto: HBO)

Fokus ligger på Daenerys (Emilia Clarke) föräldrar, Targaryens hus, och under tio avsnitt kommer serien att berätta historien om hur Targaryen-familjen, med hjälp av drakar, förenade hela Westeros-kontinenten till ett kungarike.

Läs också Nu kommer HBO Max Äntligen ersätts HBO Nordic av HBO Max – svensk premiär i höst!

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen