Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

HBO Max kommer till Sverige i oktober

Äntligen ersätts HBO Nordic av HBO Max – svensk premiär i höst!

Av / 2021-09-08 - 13:17
HBO Max kommer till Sverige i oktober

I åratal har vi sett en av de bästa och mest spektakulära TV-serierna genom tiderna, Game of Thrones, självaste flaggskeppet på HBO, i knappt ens medioker teknisk kvalitet på HBO Nordic. Bitvis har bildkvaliteten varit så grötig att alla detaljer har försvunnit i mörka scener (vilket serien har gott om) och ljudspåret har varit komprimerat. Den tiden är snart förbi!

Läs också Game of Thrones, säsong 8 Visuellt storslagen avslutning av tidernas största TV-serie, men med en viss känsla av hastverk och lite haltande sammanhang.

Den 26:e oktober är det äntligen premiär för HBO Max i Norden.

 

WarnerMedias strömningstjänst kommer till Europa den 26:e oktober. Sverige, Norge, Danmark, Finland, Spanien och Andorra är de sex första europeiska länderna.

HBO Max har en mycket bättre teknisk lösning, med bland annat högre bithastighet (HBO Nordic har för närvarande en genomsnittlig bithastighet på ungefär 4 Mbit/sek), mindre komprimerad bild samt HDR-kvalitet i bildsignalen. Med högre bithastighet får 1080p-signaler också bättre upplösning och mer detaljer i bilden.

HBO Max (i USA) har också 4K-upplösning och Dolby Atmos-ljud. Utan att detta är bekräftat tar vi det för givet att så även är fallet för den nordiska versionen av tjänsten.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?

Under 2022 kommer HBO till i ytterligare 14 länder: Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Ungern, Moldavien, Montenegro, Nordmakedonien, Polen, Portugal, Rumänien, Serbien, Slovakien och Slovenien. Lanseringar i fler europeiska länder planeras under nästa år som en del av den globala lanseringen.

Lovecraft Country, säsong 1 (Foto: HBO)

HBO Max lockar med ett stort arkiv av underhållning. Förutom välkända och älskade HBO-titlar som Game of Thrones finns filmer och serier från Warner-portföljen, inklusive Cartoon Network, CNN, DC Comics, HBO Originals, TNT, Crunchyroll och Sesam Workshop.

HBO Max har mer än 10 000 timmars innehåll och ett betydligt bredare utbud än HBO Nordic.

Inte nog med det: Warner Bros har också meddelat att merparten av filmerna de släpper 2021 kommer att ha premiär på bio och HBO Max samma dag! Detta innebär att efterlängtade titlar och stora produktioner som Suicide Squad 2, Godzilla vs Kong, Dune och Matrix 4 kommer att kunna strömmas på HBO Max samtidigt som de släpps på bio.

Emilia Clarke, “Game of Thrones” (Foto: HBO)

Vid lanseringen kommer HBO Max att vara tillgängligt för såväl nya kunder som befintliga kunder för HBO Nordic (oavsett om de är direkta abonnenter eller prenumererar via olika partner).

Svenska prenumerationspriser har ännu inte meddelats.

Läs också Ett under att den blivit så dålig Den efterlängtade uppföljaren till fräscha Wonder Woman är årets största besvikelse.

Johannes Larcher, head of HBO Max international, säger så här i ett pressmeddelande:

Det är ett historiskt ögonblick när HBO Max landar i Europa. Warner Medias filmer och serier, till exempel Harry Potter, Game of Thrones och The Big Bang Theory, är älskade av så många i hela Europa. HBO Max är skapat för att ge alla dessa fans bästa möjliga tittarupplevelse av dessa favoriter liksom en mångfald av andra fantastiska titlar.

Christina Sulebakk, General Manager, HBO Max EMEA, säger så här:

Den unika och exklusiva kombinationen av ikoniskt innehåll från Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network, Max Originals – inkluderat lokala originalproduktioner – och mycket mer, skapar en streamingplattform som alla fans i Europa kommer att älska.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

4 reaktioner på ”HBO Max kommer till Sverige i oktober”

  1. Hej! Det står ingenting i artikel om att bildkvalitén på HBO Max är bättre än Nordic, ni får gärna utveckla varför tiden med grötig kvalité snat är förbi?

    1. Tor Aavatsmark

      HBO Max har en mycket bättre teknisk lösning, med bland annat högre bithastighet (HBO Nordic har för närvarande en genomsnittlig bithastighet på ungefär 4 Mbit/sek), mindre komprimerad bild samt HDR-kvalitet i bildsignalen. Med högre bithastighet får 1080p-signaler också bättre upplösning och mer detaljer i bilden.

      HBO Max (i USA) har också 4K-upplösning och Dolby Atmos-ljud. Utan att detta är bekräftat tar vi det för givet att så även är fallet för den nordiska versionen av tjänsten.

  2. Konstig artikel med tanke på att väldigt mycket content redan funnits tillgängligt via HBO Nordic.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

Rulla till toppen