Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Tár har strömningspremiär på SkyShowtime

Nästa vecka kan du strömma den Oscarsnominerade Tár, med Cate Blanchett i huvudrollen.

Skrivet av / 2023-11-05 - 19:48
Tár har strömningspremiär på SkyShowtime

Förra året släpptes Todd Fields (In the Bedroom) episka drama som kretsar kring livet för en (fiktiv) legendarisk dirigent, Lydia Tár.

Med karaktärsskådespelerskan Cate Blanchett (Sagan om ringen, Blue Jasmine, Nightmare Alley) i huvudrollen och ett manus skrivet av Fields fick filmen hela sex Oscarsnomineringar – men otroligt nog gick Tár hem tomhänt från The Dolby Theatre.

Läs också Premiär på Disney+ i dag! Guillermo del Toro skapar fascinerande – och skräckinjagande – liv åt 1930-talets mörka tivolivärld.

Strömningspremiären på SkyShowtime blir redan den 10 november.

 

Blanchett spelar den världsberömda dirigenten Lydia Tár, som arbetar för Berlinfilharmonikerna och har en dotter med första violinisten Sharon (Nina Hoss). Den första kvinnliga dirigenten för en ledande tysk symfoniorkester.

Filmen fokuserar på maktstrukturernas föränderliga natur, dess inverkan och hållbarhet i vår moderna värld.

Vi möter Tár på höjden av hennes karriär, när hon förbereder sig för både en boklansering och det mycket efterlängtade liveframträdandet av Mahlers femte symfoni. Under veckorna som följer börjar hennes liv att rämna…

Cate Blanchett, ”Tár” (Foto: SkyShowtime)

Aftenpostens recensent (Erlend Loe) gav den 6 av 6 stjärnor, och kallade den:

En smart lek med #metoo, sociala medier och cancel-kulturen. Blanchetts Tár har provocerat många. Tydligen för att det uppfattas som problematiskt att en kvinnlig huvudrollsinnehavare framställs som lömsk och beräknande i en övergreppsroll som vi har lärt oss att betrakta som övervägande maskulin.

I ledande biroller ser vi Nina Hoss, Noémie Merlant, Sophie Kauer, Julian Glover, Mark Strong, Allan Corduner och Sylvia Flote.

Filmmusiken är komponerad av den Grammy-vinnande kompositören Hildur Guðnadóttir, den första kvinnliga kompositören att vinna en Oscar, Golden Globe och BAFTA för bästa originalmusik.

Tar_1-3 Tar_1-2 Tar_1-5 Tar_1-6 Tar_1-7 Tar_1-8
<
>
Tár (Foto: SkyShowtime)
Läs också Ljud & Bild utser årets bästa produkter Årets alla bästa elektronikprodukter
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Veronika - se den nya trailern!

Ronja Rövardotter i tv-serieformat

Ny nordisk kriminalserie på SkyShowtime

Det blir inte snabbare än så här!

Senaste societetsnytt från London anno 1815

Slår alla rekord!

Redo för en ny omgång?

Popdrottningen kommer hem till dig!

Nu blir det nordisk seriefest!

Comeback kid?

Kanslern har talat!

Premiär idag!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen