Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nordisk förbrödring i Netflix ”Svart krabba”

Noomi Rapace och Jakob Oftebro har huvudrollerna i den kommande svenska Netflix-filmen ”Svart krabba”.

Av / 2021-04-04 - 07:00
Nordisk förbrödring i Netflix ”Svart krabba”

Netflix bekräftar nu flera nordiska skådespelare till den kommande svenska thrillern Svart krabba. Förutom den svenska storstjärnan Noomi Rapace (Prometheus, Millennium-trilogin) syns Jakob Oftebro (Brevet till kungen, Hamilton, Norsemen), Erik Enge (Tigers, Bron), Dar Salim (The Devil’s Double, Game of Thrones, Darkland) och Ardalan Esmaili (Charmören, Gråzon).

I rollerna syns också Aliette Opheim (Tjockare än vatten, Kalifat och kommande Netflix-serien Katla) och David Dencik (Störst av allt, Tinker Tailor Soldier Spy och kommande danska Netflix-serien The Chestnut Man).

Svart krabba är en skandinavisk actionthriller och utspelar sig i en postapokalyptisk värld, som har förfallit till följd av klimatförändringar och krig. Under en oändlig vinter skickas sex soldater på ett farligt uppdrag över ett fruset hav för att transportera ett paket som äntligen kan avsluta kriget. Utrustade med skridskor och omedvetna om vad de bär på, eller vem de kan lita på, utmanar uppdraget deras tilltro och tvingar dem att ställa sig frågan: vad är de villiga att offra för sin egen överlevnad?

Svart krabba
Noomi Rapace i ”Svart krabba” (Foto: Netflix)

I pressmeddelandet säger regissör och manusförfattare Adam Berg:

”Jag är väldigt glad och stolt över en så stark rollbesättning som förkroppsligar vår film och dess karaktärer. Dessa skickliga skådespelare, deras ögon, röster, ansikten och kroppar kommer föra oss genom historien. De kommer få oss att känna brutaliteten av krig, vikten av tro i en hopplös värld och det höga priset du behöver betala för överlevnad. De kommer att bidra med en vacker mänsklighet till den kalla, hårda världen som är Svart krabba.”

Filmen är baserad på romanen Svart krabba av Jerker Virdborg och släpps exklusivt på Netflix under 2022.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Max med norska MILFs!

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen