TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Snart släpps Katla lös på Netflix

Om ett par veckor är det premiär för Netflix första isländska originalserie.

forfatter
Publicerad 2021-05-23 - 07:00

Strömningsjätten Netflix fortsätter med sin genomtänkta strategi att ge tittarna mer lokalproducerat innehåll.

27:e maj kommer andra säsongen av den norska ungdomsserien Ragnarok och bara tre veckor senare kan vi roas av ännu en nordisk serie – som är regisserad av ingen mindre än den legendariske Baltasar Kormákur!

Netflix har släppt en teaser till den nya serien Katla, den första Netflix-serien från Island.

Säsong 1 består av åtta avsnitt och släpps globalt på Netflix den 17:e juni.

Den emotionella, mystiska och psykologiska sci-fi-serien är skapad av den internationellt erkända regissören Baltasar Kormákur (101 Reykjavík, Contraband och Everest) och Sigurjón Kjartansson.

Katla, säsong 1 (Foto: Netflix)

Ett år efter undervattensvulkanen Katlas utbrott har lugnet och stillheten i den lilla staden Vik förändrats för alltid.
Samtidigt som invånarna evakuerar området blottar den smältande isen mystiska saker som har legat infrusna i glaciären i tusentals år och medför konsekvenser som ingen kunde ha förutsett.

Katla, säsong 1 (Foto: Netflix)

Grima letar fortfarande efter sin syster, som försvann den dagen när vulkanutbrotten startade. Samtidigt som hennes hopp om att hitta sin systers kropp bleknar, börjar de boende i området få besök av oväntade gäster. Kanske finns det något gömt under glaciären som ingen någonsin kunde ha förutsett …

Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer Photographer
<
>
Katla, säsong 1 (Foto: Netflix)

I rollerna syns svenska Aliette Opheim och Valter Skarsgård samt isländska Guðrún Ýr Eyfjörð, Íris Tanja Flygenring, Ingvar Sigurðsson, Þorsteinn Bachmann, Sólveig Arnarsdóttir, Guðrún Gísladóttir, Baltasar Breki, Björn Thors, Haraldur Ari Stefánsson, Birgitta Birgisdóttir, Helga Braga Jónsdóttir, Björn Ingi Hilmarsson, Aldís Amah Hamilton och Hlynur Atli Harðarson.

Vi ser redan fram emot att få se mer av Katla – och återkommer med en recension så fort vi kan.

Läs också Fräsch premiss, halvbra genomfört Netflix första norska spelfilm har stora ambitioner och en fascinerande handling – men misslyckas tyvärr på viktiga punkter.
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend