TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Mer snabba pengar

Netflix förnyar den svenska seriesuccén ”Snabba cash”.

forfatter
Publicerad 2021-06-09 - 15:25

Det har gått femton år sedan Jens Lapidus fick sitt internationella genombrott med Snabba cash, en roman som handlade om ekonomistudenten JW Westlund som levde ett intensivt dubbelliv, med ena foten i den likgiltiga, snobbiga Stureplan-miljön och den andra i Stockholms kriminella undre värld.

I april kom ”uppföljaren” i form av Netflix-serien Snabba cash, som har nya karaktärer men bygger på Ladipus kriminella stockholmsmiljö.

Läs också Snabba knarkpengar! Serieversionen av filmsuccén levererar mer av samma sak, i ett halsbrytande men så småningom upprepande tempo.

Nu har Netflix gett säsong 2 grönt ljus! Nyheten avslöjades igår på Instagram av seriens skapare, Oskar Söderlund och Jesper Ganslandt.

Något närmare premiärdatum nämns inte, bara att det blir någon gång under 2022.

Snabba Cash, sesong 1 (Foto: Netflix)

Serien är varken en direkt uppföljare till handlingen i filmerna eller karaktärerna. Hela persongalleriet är utbytt, men temat är detsamma: huvudpersonen står med ena foten i Stockholms finansmiljö (den här gången i entreprenörsmiljön) samtidigt som hennes förflutna obönhörligen knyter henne till kriminalitet och invandrarmiljöns narkotikagäng.

Även andra säsongen handlar om den ensamstående mamman Leya (Evin Ahmad) som tillsammans med sin son Sami försöker balansera det ekonomiskt svåra förortslivslivet med sin fucked up familj (efter hennes avlidne make) i den hårdkokta, kriminella invandrarmiljön i Stockholm som drivs av kampen om knark och territorium och där ett liv inte har något värde.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Schweizisk splatter testar ny crowdfunding-modell Mad Heidi finansieras av fans som får del av vinsten om filmen blir en framgång.
Nu kan du strömma Game of Thrones i 4K-kvalitet *UPPDATERAD* 4K-versionerna av Game of Thrones säsong 1-8 är nu tillgängliga på HBO Max
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend