Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Se trailer: Queen Charlotte – A Bridgerton Story

Netflix släpper den första trailern för den kommande Bridgerton spin-off-serien.

Av / 2023-02-15 - 16:20
Se trailer: Queen Charlotte – A Bridgerton Story

Att ett kostymdrama skulle bli en av Netflix största framgångar var ganska oväntat. Med Bridgerton återupplivade och moderniserade Netflix kostymdramat. Plötsligt blev en trött och pompös genre cool, sexig (!) och innovativ.

Som en lyckad blandning av DynastinAskungenFarligt begär och Downton Abbey, och med en touch av Fifty Shades of Grey, blev Bridgerton en megasuccé när Netflix lanserade serien julen 2020.

Läs också Den kåta borgarklassen Lyckat kostymdrama som är en blandning av Dynastin, Askungen, Farliga förbindelser och Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.

I centrum för intrigen står den rika familjen Bridgerton, en änka med sina 7 (!) barn, varav snusförnuftiga och smånaiva Daphne (Phoebe Dynevor) är i giftasklar ålder.

Mor och familjens äldste son, Anthony (Jonathan Bailey) gör allt i sin makt för att skaffa Daphne den bästa maken, som kan säkra familjens status, position och rikedom.

Samtidigt försuras det sorglösa rikemanslivet av en orm i Paradiset. En anonym skribent, som skriver under med ”Lady Whistledown”, har använt dåtidens sociala medier, ett flygblad, för att skriva sina veckovisa betraktelser om de ytliga rikemansfamiljerna, deras kärleksliv, problem, sorger och mer eller mindre illvilligt skvaller.

Bridgerton sesong 2 1
Bridgerton, säsong 2 (Foto: Netflix)

Med säsong 2 klev gåtfulla Kate (Simone Ashley) in i bilden – förtrollade den uppblåsta Londonsocieteten och sparkade nytt liv i den sexiga och roliga serien.

Läs också Mer pompa, ståt och bara bröst Bridgerton är definitivt ett av de mest potenta kostymdramerna.

Serien är baserad på Julia Quinns romanserie, där vi i hennes åtta böcker transporteras tillbaka till den förnäma borgarklassen i London, 1813. Det är konstant vår i luften och eliten ska ”presentera” sina döttrar så att de under ”säsongen” kan locka en lämplig, och rikast möjlig man.

Netflix har redan lovat åtta säsonger av Bridgerton, men en sådan succé måste det självklart göras mer av.

Nu kommer den första spin-off-serien: Queen Charlotte: A Bridgerton Story.

Queen Charlotte – A Bridgerton Story (Foto: Netflix)

Handlingen i Queen Charlotte: A Bridgerton Story handlar om drottning Charlottes (India Amarteifio / Golda Rosheuvel) framgång och makt.

Serien berättar historien från tiden före Bridgerton, om hur den unga drottningens äktenskap med kung George utlöste både en stor kärlekshistoria och ett samhällsskifte, samt satte tonen för den värld som ärvdes av karaktärerna i Bridgerton.

Serieskaparen av miniserien i sex avsnitt är Shonda Rhimes, medan Tom Verica regisserar.

Nu är den första teasertrailern här:

Golda Rosheuvel (Queen Charlotte), Adjoa Andoh (Lady Agatha Danbury) och Ruth Gemmell (Lady Violet Bridgerton) och Hugh Sachs (den äldre Brimsley) repriserar sina roller från Bridgerton-serien.

India Amarteifio (Evermoor) spelar den unga drottning Charlotte. Michelle Fairley spelar prinsessan Augusta. Corey Mylchreest spelar den unge kung George. Arsema Thomas spelar den unga Agatha Danbury.

I serien finns också Sam Clemmett som unga Brimsley, Freddie Dennis som Reynolds, Richard Cunningham (The Witcher) som Lord Bute, Tunji Kasim som Adolphus, Rob Maloney som Royal Doctor och Cyril Nri som Lord Danbury.

Queen-Charlotte-A-Bridgerton-Story_6-1-989x660 Queen-Charlotte-A-Bridgerton-Story_1-1-989x659 (1) Queen-Charlotte-A-Bridgerton-Story_1-3-989x660 (1) Queen-Charlotte-A-Bridgerton-Story_6-3-989x659 Queen-Charlotte-A-Bridgerton-Story_6-8-989x659 Queen-Charlotte-A-Bridgerton-Story_6-4-989x660 Queen-Charlotte-A-Bridgerton-Story_6-7-989x660 Queen-Charlotte-A-Bridgerton-Story_6-5-989x660 Queen-Charlotte-A-Bridgerton-Story_6-2-989x660
<
>
Queen Charlotte, säsong 1 (Foto: Netflix)

Den globala Netflix-premiären blir den 4 maj 2023.

PS! Nyligen blev det känt att Phoebe Dynevor (Daphne Bridgerton, huvudpersonen i säsong 1) tyvärr inte kommer att reprisera sin roll i säsong 3 av Bridgerton.

Läs också Ingen mer gratis kontodelning! Netflix har länge arbetat för att stoppa lösenordsdelning – nu vidtar streamingjätten åtgärder.
Queen Charlotte – A Bridgerton Story (Foto: Netflix)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

Rulla till toppen