TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Se Tom Hanks i Pinocchio-trailer

Äntligen presenterar Walt Disney den första trailern från den kommande Pinocchio-spelfilmen.

forfatter
Publicerad 2022-06-01 - 16:05

Walt Disney Studios har haft enorm framgång med att göra om sina största tecknade klassiker till spelfilmer.

Nyinspelningarna, i live action-version, av Lejonkungen, Aladdin och Alice i Underlandet är alla högst upp på listan bland de mest inkomstbringande filmerna genom tiderna.

Läs också Djurdokumentär med voice-over Disneys nyinspelning av The Lion King är en blandad upplevelse. Vi har aldrig sett bättre, mer naturtrogen animering – men tekniken står i vägen för känslorna.

Disney har med tiden fått en lång lista av sådana filmer, som alla är säkra kort på biografer, och nu på streamingtjänsten Disney+. Med liveversioner av filmer som Askungen, Mulan, Djungelboken, Lejonkungen, Skönheten och odjuret och Dumbo har pengarna strömmat in i underhållningsjättens kassa.

Nästa film på utgivningsschemat är den kommande livefilmen av en av Disneys animationsstudios största klassiker: Pinocchio.

Läs också Storsläpp av Disneyklassiker Vad passar väl bättre som julklapp för hela familjen under den gröna granen än en evighetsgrön animationsklassiker från Walt Disneys drömfabrik?

Historien om den lilla träpojken Pinocchio som plötsligt vaknar till liv och sedan måste visa att han har ett gott hjärta innan han kan bli en riktig pojke är i den tecknade versionen från 1940 (!) inget annat än ett filmiskt mästerverk från början till slut!

Idag har Disney släppt den första trailern för remaken:

 

Skådespelarikonen Tom Hanks kommer att spela huvudrollen som Pinocchios ”far”, träsnidaren Gepetto.

Förutom Hanks spelas de stora rollerna av Benjamin E. Ainsworth, Cynthia Erivo, Joseph Gordon-Levitt, Keegan-Michael Key, Lorraine Bracco och Luke Evans.

Pinocchio 2
Pinocchio (Foto: Walt Disney)

Regisserad av ingen mindre än Robert Zemeckis själv (Tillbaka till framtiden, Forrest Gump).

Det här är en film vi har stora förväntningar på, och stor tilltro till; med enastående personer både framför och bakom kameran, samt en historia som är både odödlig och tidlös. Disney kan trolla fram en ny klassiker här.

Pinocchio har biopremiär den 8 september.

Läs också En Disney-klassiker – till förmån för nya läsare! Nu släpper Walt Disney 9 av sina klassiker på Blu-ray.
Pinocchio 3
Pinocchio (Foto: Walt Disney)
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Schweizisk splatter testar ny crowdfunding-modell Mad Heidi finansieras av fans som får del av vinsten om filmen blir en framgång.
Nu kan du strömma Game of Thrones i 4K-kvalitet *UPPDATERAD* 4K-versionerna av Game of Thrones säsong 1-8 är nu tillgängliga på HBO Max
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend