TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Se Karpes Vegg Vegg Vegg på Viaplay

Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.

forfatter
Publicerad 2022-08-16 - 17:05

Nu kan du streama den exklusiva musikdokumentären om Nordens största rapgrupp, Karpe, på Viaplay.

Rap/popduon Karpe (bestående av Magdi O. Y.  Abdelmaguid och Chirag R. Patel) håller just nu en serie rekordkonserter i Norges största vardagsrum, Oslo Spektrum, med 10 (!) utsålda konserter under fyra helger. Med cirka 110 000 sålda biljetter har de slagit rekord och samtidigt fått strålande recensioner i norsk press.

Undertecknad var på plats vid den tredje konserten (fredagen den 12:e Augusti) och kan instämma i ovationerna från en enad recensentkår – vilken SHOW!

Karpe Spektrum
Karpe – SAS Spektrum x10, 12 augusti 2022 (Foto: Tor Aavatsmark / Ljud & Bild)

Karpe-dokumentären Vegg Vegg Vegg släpps exklusivt på Viaplay idag.

Dokumentären följer popstjärnorna nära, och utan filter, under två innehållsrika år när de planerar sina ”uppslukande shower” för 100 publiker i Skien. Samtidigt har de lagt ut 110 000 konsertbiljetter till Oslo Spektrum marathon. Spektrum-konserterna var ursprungligen planerade till augusti 2021, men sköts upp i ett år pga Covid.

 

Det låter ju bra, men bakom väggarna i Skien står inte allt rätt till.  Konserterna, som skulle vara en gåva till fansen och ett kreativt uppvaknande efter 20 år som artister, kostar nästan Chriag och Magdi deras karriärer och vänskap. Och allt utspelas framför den rullande kameran.

Genom uppriktiga intervjuer, gräl och unikt arkivmaterial kommer tittarna närmare Chriag och Magdi än någonsin tidigare.

Karpe Vegg Vegg Vegg 1 1

Karpe – Vegg Vegg Vegg (Foto: Viaplay)

I pressmeddelandet säger Viaplays norska programchef Christian Meinseth:

”Vegg Vegg Vegg” ger publiken en nära och exklusiv inblick i hur Chirag och Magdi kompletterar varandra och hur deras konstnärliga samarbete sker på ett unikt sätt. Vi är mycket glada över att kunna ge Viaplay-publiken exklusiv tillgång till denna film.

Dokumentären fick strålande recensioner när den släpptes på bio tidigare i år. Den exklusiva tillgången till stjärnduon, grälen och det speciella bandet och vänskapen mellan de två artisterna lyftes fram av recensenterna.

Karpe Vegg Vegg Vegg 1 9 Karpe Vegg Vegg Vegg 1 6 Karpe Vegg Vegg Vegg 1 5 Karpe Vegg Vegg Vegg 1 3 Karpe Vegg Vegg Vegg 1 8 Karpe Vegg Vegg Vegg 1 2
<
>
Karpe - Vegg Vegg Vegg (Foto: Viaplay)
Läs också Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Steamboat Willie Disney 1536x864 1

Vegg Vegg Vegg är regisserad av Tommy Gulliksen och Erik Treimann. Producent är Andrea Ottmar från Oslo Pictures, medan Christian Meinseth är exekutiv producent för Viaplay Group.

Från den 16:e augusti kan dokumentären streamas på Viaplay.

Karpe Vegg Vegg Vegg 1 7
Karpe – Vegg Vegg Vegg (Foto: Viaplay)

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
blank
Alla nya streaming-titlar i oktober Här alla nya serier och filmer som du kan streama i oktober – och nu får vi återse den härligt frispråkiga Tanya McQuoid!
Baldwin ingår förlikning Knappt ett år efter skjutskandalen i Texas är ärendet nu avslutat.
Så Black Panther var inte död! Eller? Marvel blåser nytt liv i Black Panther-serien.
blank
Grovt utnyttjad? Svärtar regissör Andrew Dominik ner den mest kända sexbomben genom tiderna?
Senaste nytt från Montana! Kevin Costner & Co sadlar hästarna för ytterligare en omgång cowboyintriger.
Så järven var inte död! Hugh Jackmans Wolverine är inte död! År 2024 återuppstår hjälten med knivbladen i Deadpool 3.
Följ Ljud & Bild