Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Säsong 2 av House of the Dragon kommer i sommar – se trailern

Väntan är (nästan) över.

Av / 2024-03-21 - 23:55
Säsong 2 av House of the Dragon kommer i sommar – se trailern

Nu är det äntligen klart!

Den mycket populära, och mycket framgångsrika, prequel-serien till Game of Thrones, House of the Dragon, kommer snart med sin andra säsong.

House of the Dragon blev den mest sedda serien någonsin på HBO:s strömningstjänster i Europa. Serien överträffade faktiskt de otroliga tittarsiffrorna för säsong 8 av Game of Thrones.

Läs också Drakens tidsålder HBO Max satser stort på att prequel-serien till Game of Thrones ska lyfta streamingtjänsten till gamla höjder. Det tror vi att den gör!

Streamingtjänsten Max (tidigare HBO Nordic, och sedan HBO Max) har idag släppt två trailers, samt nya bilder från den efterlängtade uppföljarsäsongen.

 

 

Tidsmässigt befinner vi oss cirka 200 år före händelserna i Game of Thrones, men miljön, handlingen och intrigerna är i samma anda. Vi tas tillbaka till det fascinerande fantasyuniversumet, med de välbekanta familjenamnen (Targaryen, Lannister, Baratheon, Stark, Tully, Martell) och till samma exotiska platser.

Där Game of Thrones skildrade den otroliga resan till toppen av makten för Mother of Dragons/Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), den rättmätiga arvtagaren till Järntronen, bevittnar vi här toppen av hennes förfäders makt och den brutala början på slutet av Targaryen-familjens hegemoni.

 

I den första säsongen kontrollerade Targaryen-klanen de eldsprutande drakarna och därmed Westeros. Den regerande kungen av King’s Landing var den godhjärtade, något naiva Viserys Targaryen (Paddy Considine, Informer). Viserys största tragedi var dock att han aldrig fick en son – ett faktum som slet sönder familjen och hotade den känsliga maktbalansen.

Läs också Positiv zombie-överraskning! Pedro Pascal tillför något uppfriskande nytt till en (relativt) utsliten genre.

Så länge kungen var utan en manlig arvinge togs det för givet att hans bror, den makthungrige och cyniske Daemon (Matt Smith), skulle ärva tronen. Men Viserys har ju en dotter…

Från handlingsbeskrivningen av den andra säsongen kan vi läsa:

Ett blodigt inbördeskrig mellan Team Green och Team Black som krigar för kung Aegon respektive drottning Rhaenyra är nära att utbryta i Westeros. De två sidorna anser sig båda ha rätt till järntronen och de två nya trailers ska spegla samma historia från två olika perspektiv. ”All must choose” – alla tittare måste välja vilken sida av House Targaryen de väljer när riket splittras i säsong 2.

Säsong 2 kommer att bestå av åtta avsnitt och har global premiär den 17 juni.

House-of-the-Dragon-sesong-2_b-7 House-of-the-Dragon-sesong-2_b-6 House-of-the-Dragon-sesong-2_b-5 House-of-the-Dragon-sesong-2_b-4 House-of-the-Dragon-sesong-2_b-3 House-of-the-Dragon-sesong-2_b-2 House-of-the-Dragon-sesong-2_b-1
<
>
House of the Dragon, säsong 2 (Foto: Max)

 

Skådespelare som återvänder i sina roller från den första säsongen inkluderar Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno och Rhys Ifans.

Dessutom återvänder Harry Collett, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phia Saban, Jefferson Hall och Matthew Needham.

Emma D’Arcy, ”House of the Dragon, säsong 2” (Foto: Max)

Nya skådespelare för den andra säsongen är:

  • Clinton Liberty (Handsome Devil) som Addam of Hull
  • Jamie Kenna (Silent Witness) som Ser Alfred Broome
  • Kieran Bew (Warrior) som Hugh
  • Tom Bennett (Life on the Road) som Ulf
  • Tom Taylor (The Dark Tower) som Lord Cregan Stark
  • Vincent Regan (Snow White and the Huntsman) som Ser Rickard Thorne
  • Abubakar Salim (Raised by Wolves) som Alyn of Hull
  • Gayle Rankin (The Greatest Showman) som Alys Rivers
  • Freddie Fox (The Three Musketeers) som Ser Gwayne Hightower
  • Simon R. Beale (Into the Woods) som Ser Simon Strong
House-of-the-Dragon-sesong-2_1-1 House-of-the-Dragon-sesong-2_1-9 House-of-the-Dragon-sesong-2_1-8 House-of-the-Dragon-sesong-2_1-7 House-of-the-Dragon-sesong-2_1-6 House-of-the-Dragon-sesong-2_1-2
<
>
Clinton Liberty, "House of the Dragon, säsong 2" (Foto: HBO Max)

House of the Dragon, säsong 2 är baserad på George R.R. Martins ”Fire & Blood”.

Läs också Game of Thrones, säsong 8 Visuellt storslagen avslutning av tidernas största TV-serie, men med en viss känsla av hastverk och lite haltande sammanhang.

George R.R. Martin är medskapare och exekutiv producent för den andra säsongen av House of the Dragon. Ryan Condal är showrunner.

Sara Hess, Alan Taylor, Melissa Bernstein, Kevin de la Noy, Loni Peristere och Vince Gerardis är exekutiva producenter.

HBO Max House-of-the-Dragon-sesong-2_1-5 House-of-the-Dragon-sesong-2_1-2 House-of-the-Dragon-sesong-2_1-3 House-of-the-Dragon-sesong-2_1-10 House-of-the-Dragon-sesong-2_1-11
<
>
House of the Dragon, säsong 1 (Foto: HBO Max)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen