TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Sagan om Ringen: Maktens Ringar – sista trailern!

Om bara 10 dagar kan du strömma den dyraste TV-serien genom tiderna - nu har en ny trailer släppts.

forfatter
Publicerad 2022-08-23 - 19:53

Det är upplagt för en häftig höst på strömningsfronten.

Igår kunde du se den fantastiska uppföljarserien till Game of ThronesHouse of the Dragon, på HBO Max – och om bara 10 (!) dagar kommer Prime Video med den efterlängtade, och mycket påkostade, Sagan om ringen-serien  The Lord of the Rings – The Rings of Power” (eller: ”Sagan om ringen – Maktens ringar”).

Idag släpptes den senaste officiella, trailern för fantasy-serien:

Serien baseras på böckerna av J.R.R. Tolkien (1892–1973), som bland annat skrev fantasyromanerna:

  • The Fellowship of the Ring (1954)
  • The Two Towers (1954)
  • The Return of the King (1955)

Alla tre helt förträffligt filmatiserade av nyzeeländske Peter Jackson i perioden 2001–2003.

Läs också Sagan om Ringen: Nu är titeln klar! I september är det riggat för Prime Videos största seriesatsning någonsin: Tolkiens Sagan om Ringen.
Ringenes Herre Maktens Ringer 1

Om du är av den uppfattningen att spelfilmerna inte var tillräckligt långa (11:22 timmar i förlängd utgåva), så kan du verkligen se fram emot.

Den nya serien är dock inte en nyinspelning av Peter Jacksons välkända trilogi; i stället utspelar sig handlingen i Midgårds så kallade second age, som i Tolkiens universum är flera tusen år före händelserna i böckerna Bilbo – en hobbits äventyr och Sagan om ringen. 

Enligt pressmeddelandet kommer serien att:

…följa en ensemble av både välkända och nya figurer, som konfronterar ondskans länge fruktade återuppståndelse i Midgård (…) och ta tittarna tillbaka till en epok där stormakter smiddes, kungariken reste sig i ära och föll i ruiner, osannolika hjältar prövades, hopp hängde i en tunn tråd och en av de största skurkarna som någonsin strömmat ut ur J.R.R. Tolkiens penna hotade med att täcka hela världen med mörker.

Ringenes Herre Maktens Ringer 1 3 scaled 1 Ringenes Herre Maktens Ringer 1 4 scaled 1 Ringenes Herre Maktens Ringer 1 6 scaled 1 Ringenes Herre Maktens Ringer 1 7 scaled 1 Ringenes Herre Maktens Ringer 1 8 scaled 1
<
>
Sagan om ringen: Maktens Ringar (Foto: Prime Video)

Ljud & Bild kommer att vara på plats den 30 augusti i London vid världspremiären av serien – och kommer snart med vår recension av den dyraste serieproduktionen genom tiderna.

Prime Video har bekräftat att de första TVÅ avsnitten har premiär den 2 september. De återstående avsnitten kommer att följa en veckovis utrullning, med ett avsnitt i veckan.

Avsnitten släpps globalt vid samma tidspunkt, så att alla fans kan uppleva dem samtidigt. Det åttonde avsnittet, finalen för säsong 1, kommer att finnas tillgängligt den 14 oktober.

  • Tid vecka 1: Klockan 03.00 fredagen den 2 september
  • Tid vecka 2 och framåt: 06:00, fredagar
Ringenes Herre Maktens Ringer 1 11 scaled 1 Ringenes Herre Maktens Ringer 1 10 scaled 1 Ringenes Herre Maktens Ringer 1 9 scaled 1 Ringenes Herre Maktens Ringer 1 2 scaled 1
<
>
Sagan om ringen: Maktens Ringar (Foto: Prime Video)

Den nya serien kommer att vara en av de dyraste som någonsin har producerats. Enligt The Verge har första säsongen kostat runt $ 465 miljoner, som motsvarar ca. 3,9 miljarder svenska kronor!

I tillägg har Amazon pungat ut med ca. 2,2 miljarder till Tolkiens efterlevande, för TV-rättigheterna till Sagan om Ringen-universumet; då är det ju bra att huvudägaren har djupa fickor.

 

Inspelningen har huvudsakligen ägt rum på Nya Zeeland, och Amazon utlovar att det kommer bli flera säsonger. Serieskapare är Patrick McKay och John D. Payne.

Läs också Drakens tidsålder HBO Max satser stort på att prequel-serien till Game of Thrones ska lyfta streamingtjänsten till gamla höjder. Det tror vi att den gör!
House of the Dragon sesong 1 1 1

Bland skådespelarna vi får se i Amazons storsatsning är Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman og Sara Zwangobani.

Ringenes Herre Maktens Ringer 6
Sagan om Ringen: Maktens Ringar (Foto: Prime Video)

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
blank
Alla nya streaming-titlar i oktober Här alla nya serier och filmer som du kan streama i oktober – och nu får vi återse den härligt frispråkiga Tanya McQuoid!
Baldwin ingår förlikning Knappt ett år efter skjutskandalen i Texas är ärendet nu avslutat.
Så Black Panther var inte död! Eller? Marvel blåser nytt liv i Black Panther-serien.
blank
Grovt utnyttjad? Svärtar regissör Andrew Dominik ner den mest kända sexbomben genom tiderna?
Senaste nytt från Montana! Kevin Costner & Co sadlar hästarna för ytterligare en omgång cowboyintriger.
Så järven var inte död! Hugh Jackmans Wolverine är inte död! År 2024 återuppstår hjälten med knivbladen i Deadpool 3.
Följ Ljud & Bild