Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny serie från skaparen av Yellowstone – Lawmen: Bass Reeves

Taylor Sheridan är klar med ännu en västernserie. Och vilken rollista!

Av / 2023-11-14 - 15:24
Ny serie från skaparen av Yellowstone – Lawmen: Bass Reeves

Som vi skrev för en och en halv vecka sedan har det värsta dammet nu lagt sig i Yellowstone-lägret, och om fredspipan inte precis har rökts så har stridsyxan nästan begravts – och äntligen har seriens skapare Taylor Sheridan och Paramount bekräftat att del II av Yellowstones sista säsong kommer att få sin efterlängtade premiär nästa år.

Dock utan seriens stora stjärna, Kevin Costner. Däremot blir det en fortsättning på serien, med Matthew McConaughey i huvudrollen. Den nya serien kommer att heta 2024 och sällar sig till Yellowstones föregångare 1883 (2021) och 1923 (2023).

Vilka karaktärer McConaughey kommer att porträttera i 2024 (som utspelar sig i nutid) har inte tillkännagivits – men vi förväntar oss att det blir en Duttton.

Läs också Så Yellowstone var inte (helt) död Paramount bekräftar nu att den sista delen av Yellowstone verkligen kommer - nästa år.

Men långt innan dess kan vi se fram emot ännu en westernserie från multitalangen Sheridan.

Redan den 18 december får Lawmen: Bass Reeves premiär på SkyShowtime.

Nu är trailern här:

 

I serien Lawmen: Bass Reeves väcks den legendariske sheriffen Reeves och vilda västerns ärkeskurkar till liv.

Den verkliga Bass Reeves (David Oyelowo, Selma) är känd som en av den amerikanska nybyggartidens största hjältar.

Reeves levde från 1838 till 1910 och började sitt liv som slav. Under tiden efter återuppbyggnaden arbetade han som lagens långa arm i Indianterritoriet, där han fångade över 3 000 av de farligaste brottslingarna utan att någonsin bli skadad.

Lawmen: Bass Reeves (Foto: SkyShowtime)

Reeves otroliga livshistoria beskriver hans resa från slav till att bli den första svarta sheriffen väster om Mississippi.

Trots att han arresterade tusentals brottslingar under sin karriär vägde sheriffstjärnan tungt för honom, och han kämpade med det moraliska och andliga pris som hans älskade familj var tvungna att betala.

Lawmen: Bass Reeves (Foto: SkyShowtime)

Bass Reeves blir inte en direkt uppföljare till 1883, men utspelar sig i Vilda Västern, i samma tidsepok.

Läs också Härliga, vackra, brutala, vilda västern Prequel-serien till Yellowstone överträffar sin ursprungsserie.

Lawmen: Bass Reeves kommer att vara en del av en antologiserie som också kommer att följa andra ikoniska sheriffer och skurkar som har satt sin prägel på USA:s historia. Bass Reeves blir alltså den första säsongen av Lawmen-serien.

 

Lawmenn-Bass-Reeves-sesong-1_1-4 Lawmenn-Bass-Reeves-sesong-1_1-14 gallery Lawmenn-Bass-Reeves-sesong-1_1-9 gallery gallery Lawmenn-Bass-Reeves-sesong-1_1-12 gallery Lawmenn-Bass-Reeves-sesong-1_1-15
<
>
Lawmen: Bass Reeves (Foto: SkyShowtime)

Förutom Oyelowo i huvudrollen kommer vi att få se legendariska Donald Sutherland, Dennis Quaid och Barry Pepper i ledande roller.

Övriga roller spelas av Lauren E. Banks, Demi Singleton, Forrest Goodluck, Joaquina Kalukango, Lonnie Chavis, Grantham Coleman, Tosin Morohunfola, Dale Dickey, Rob Morgan, Ryan O’Nan, Margot Bingham, Mo Brings Plenty, Justin Hurtt-Dunkley och Bill Dawes.

Lawmen: Bass Reeves (Foto: SkyShowtime)

Shea Whigham (Boardwalk Empire) och Garrett Hedlund kommer att medverka i gästroller.

Läs också Sheridan gör det igen! Med Taylor Sheridan som serieskapare och duon Harrison Ford och Helen Mirren i huvudrollerna hade vi skyhöga förväntningar på 1923.

Chad Feehan är seriens skapare (och en av manusförfattarna), medan Sheridan är exekutiv producent.

Det första avsnittet kommer att släppas den 18 december, med ett nytt avsnitt varje efterföljande måndag. Den första säsongen av antologiserien kommer att bestå av 8 avsnitt.

Lawmen: Bass Reeves är den senaste av Taylor Sheridans serier som finns tillgänglig för streaming på SkyShowtime. De andra är:

 

PS! Paramount har också tillkännagivit en ny prequel-serie till Yellowstone, 1944, som kommer att följa i fotspåren av tidigare spinoffs (1883 och 1923) genom att ta oss tillbaka till det förflutna för att berätta om de dramatiska liven för de första generationerna av Dutton-klanen.

Lawmenn-Bass-Reeves-sesong-1_1-3 Lawmenn-Bass-Reeves-sesong-1_1-16 Lawmenn-Bass-Reeves-sesong-1_1-17 Lawmenn-Bass-Reeves-sesong-1_1-18 Lawmenn-Bass-Reeves-sesong-1_1-19 Lawmenn-Bass-Reeves-sesong-1_1-20
<
>
Lawmen: Bass Reeves (Foto: SkyShowtime)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

1 reaktion på ”Ny serie från skaparen av Yellowstone – Lawmen: Bass Reeves”

  1. Lars Waerner

    Äntligen. Som jag har väntat på en ny serie i den stilen. Det blir som en riktigt fin julklapp till världen. Tusen tack från Lasse Waerner i Julita.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

Rulla till toppen