TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Ny dansk Netflix-serie: Baby Fever

I år släpper Netflix ytterligare en ny, nordisk originalserie.

forfatter
Publicerad 2022-04-04 - 10:22

Den största streamingjätten av dem alla, Netflix, ligger inte på latsidan när det gäller att lansera lokalt originalinnehåll.

Redan i höst är det premiär för en ny dansk serie: Baby Fever.

Den romantiska komedin handlar om fertilitetsläkaren Nana (Josephine Park) och de människor hon möter och behandlar.

Läs också Akta dig för Kastanjemannen! Danskarna visar ännu en gång att de är bäst i Norden på krim-genren.

När Nana, i ett berusat tillstånd, inseminerar sig själv med en väldigt speciell portion spermier – nämligen hennes ex-pojkväns – startar hon en kedjereaktion av både stora och små katastrofer. Den förhastade handlingen leder till en graviditet och Nana måste nu ta reda på hur hon ska förklara sitt tillstånd – som inte går att dölja för alltid – och vinna tillbaka sin ex-pojkvän och förlorade kärlek. Problemet är bara att han inte verkar särskilt intresserad av att bli tillsammans med Nana igen.
Den hemliga graviditeten gör att Nana kan se sina klienter i ett annat ljus, men när hennes lögner växer sig större blir det svårare och svårare för henne att navigera i dem. För första gången i sitt liv måste Nana berätta sanningen – och kanske avslöja en hemlighet som i slutändan kan kosta henne allt.

Baby Fever sesong 1 2 989x659 1 Baby Fever sesong 1 3 989x659 1
<
>
Baby Fever, säsong 1 (Foto: Netflix)

Serieskapare är Amalie Næsby Fick och Nikolaj Feifer. Serien består av sex avsnitt och har global premiär på Netflix senare under 2022.

Jenny Stjernstromer Björk, Director Nordic Original Series:

”Vi föll direkt för det här projektet. Det berör viktiga universella teman om att göra svåra val, föräldraskap och kärlek. Vi är också glada över att få arbeta tillsammans med begåvade Amalie Næsby Fick och Nikolaj Feifer – och att få fortsätta vårt fina samarbete med Apple Tree Productions. Vi ser fram emot att ta serien till Netflix med detta fantastiska team.”

Baby Fever sesong 1 4
Baby Fever, säsong 1 (Foto: Netflix)

Serieskaparna, Amalie Næsby Fick och Nikolaj Feifer, säger i pressmeddelandet:

“Baby Fever är den personliga, komiska, svåra, överraskande berättelsen om fertilitetsbehandling som vi själva har saknat. Att genomgå en fertilitetsbehandling är vansinnigt tufft. Det vet vi eftersom vi har varit med om det själva, men det kan också vara en upplevelse av hopp, glädje och skratt där man kan kastas runt i så många olika känslor på så kort tid. Det är därför vi vill göra en serie där drama och komedi alltid samexisterar, för det är vår upplevelse av en fertilitetsprocess.”

Läs också Alla nya streamingtitlar i april Dessa serier/filmer kan du streama i april - och nu kommer The Flight Attendant, säsong 2!
The Flight Attendant sesong 2 1

I rollerna syns Josephine Park (Doggystyle), Olivia Joof Lewerissa (DNA), Simon Sears (Shadow and Bone), Charlotte Munch (Anna Pihl), Mikael Birkkjær (Borgen), Tammi Øst (A Perfectly Normal Family), Emil Prenter, Thomas Levin (Borgen), Jesper Ole Feit Andersen (Kastanjemannen), Amelia Høy (Countdown Copenhagen), Morten Jørgensen, Anne Sofie Wanstrup samt svenska Lisa Carlehed (Utvandrarna).

Annons
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

Svensk deckare från Disney Disney gör serie av den svenska kriminalsuccén Koka björn.
Fungerar Willow-magin 2022? Disney försöker andas nytt liv i 80-talsklassikern.
Kommer redan i december! SkyShowtime släpper idag en ny trailer för Taylor Sheridan-serien 1923 - och tidigarelägger premiären!
Stallone gör en underhållande comeback Sly Stallone gör en mer än hygglig comeback som seriös skådespelare i en ojämn maffiakomedi.
Ny dansk Netflix-serie har premiär 5 januari 2023 Serien består av sex avsnitt, och bland skådespelarna finns Zlatko Buric, Mikael Bertelsen och Mads Brügger.
Den starkaste säsongen! I den tredje omgången av komedisocialdramat Pörni gör Henriette Steenstrup sin starkaste säsong.
Följ Ljud & Bild