Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nu kommer serien om Ronja Rövardotter – se trailern

Netflix kan äntligen avslöja premiärdatumet för Ronja Rövardotter - och ge oss det första smakprovet på den efterlängtade Astrid Lindgren-serien.

Av / 2024-02-22 - 15:59
Nu kommer serien om Ronja Rövardotter – se trailern

Efter ett år som inte kan beskrivas som något annat än annus horribilis för den nordiska strömningsjätten Viaplay, har de nu startat en omfattande ”garageloppis”.

Före och under coronapandemin trappade strömningstjänsten upp innehållsproduktionen till en ohållbar nivå i ett försök att ta marknadsandelar och få ett (lokalt) försprång gentemot internationella jättar som Disney+, Netflix och Prime Video.

Efter en förkrossande intäktsnedgång, med ett efterföljande kursras på upp till 90 procent under det senaste året, blinkar nu alla varningslampor rött i Stockholm och bromsarna har slagits på med full kraft!

Serier och filmer läggs ner eller säljs ut i rekordfart.

Läs också En sista snort! En sista snort!

Redan i december stod det klart att Viaplay hade sålt en helt ny (icke lanserad) serie till Netflix, som inte kan beskrivas som något annat än familjesilvret: Ronja Rövardotter.

Kerstin Linden, ”Ronja Rövardotter” (Foto: Netflix)

En av Astrid Lindgrens mest populära böcker, Ronja Rövardotter, filmatiserades 1984 och blev en enorm succé på bio och så småningom även på TV.

Netflix lovar oss en nytolkning av boken, med en serie över två säsonger, totalt 12 avsnitt.

Nu är den första trailern här:

Ronja Rövardotter, del I har premiär på Netflix den 28 mars.

Serien Ronja Rövardotter följer en ung flicka, som föds in i ett gäng rövare i en medeltida skandinavisk borg, och hennes äventyr.

När Ronja växer upp upptäcker hon att den omgivande skogen kan vara en magisk, och ibland farlig, plats fylld av märkliga varelser.

Ronja Rövardotter (Foto: Netflix)Men när Ronja träffar den unge pojken Birk från ett rivaliserande gäng, är det början på en mörk familjefejd och en förbjuden vänskap, samtidigt som en ökänd fogde anländer för att rensa skogen på rövare en gång för alla.

I en omfattande nytolkning av Lindgrens klassiker får streamingpubliken på nytt stifta bekantskap med en av Nordens mest populära berättelser.

Ronja-Roverdatter_a (1) Ronja Rövardotter / Ronja the Robber's Daugther Ronja-Roverdatter_b Ronja Rövardotter / Ronja the Robber's Daugther Ronja Rövardotter / Ronja the Robber's Daugther Ronja Rövardotter / Ronja the Robber's Daugther Ronja Rövardotter / Ronja the Robber's Daugther
<
>
Ronja Rövardotter (Foto: Netflix)

Serien kommer att delas upp i två delar, med sex avsnitt vardera, och del II kommer att släppas någon gång senare i år.

I huvudrollerna ser vi Kerstin Linden (som fick tävla om rollen som Ronja med över 4000 (!) sökande), Christopher Wagelin, Sverrir Gudnason, Pernilla August och Johan Ulveson.

Manusförfattare och serieskapare är Hans Rosenfeldt (Bron), medan Lisa J. Larsson är i registolen.

Läs också Ny nordisk kriminalserie på SkyShowtime SkyShowtime släpper nu trailern och information om en ny nordisk serie med Tobias Santelman och Alexandra Rapaport i huvudrollerna.

Ronja Rövardotter är producerad av Bonnie S. Feeney och Mattias Arehn.

Rollbesättning:

  • Kerstin Linden: Ronja Röverdotter
  • Jack Bergenholtz-Henriksson: Birk Borkason
  • Christopher Wagelin: Mattis (Ronjas far)
  • Krista Kosonen: Lovis (Ronjas mor)
  • Sverrir Gudnason: Borka (Birks far)
  • Maria Nohra: Undis (Birks mor)
  • Johan Ulveson: Skalle-Per
  • Pernilla August: Valdir (en ny karaktär)
  • Vera Vitali: Cappa
  • Lancelot Ncube: Tjegge
Ronja Rövardotter (Foto: Netflix)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Rulla till toppen