Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nu kan du strömma Aquaman and the Lost Kingdom

Snart kommer du att kunna strömma en av förra årets superhjälte-blockbusters.

Av / 2024-02-24 - 15:44
Nu kan du strömma Aquaman and the Lost Kingdom

År 2018 släppte DC Aquaman, ännu ett försök att matcha sin ärkerival Marvels (Marvel) dominans inom superhjältefilmer. Och visst drog Jason Momoa & Co. in en anständig miljard dollar (ca 10,6 miljarder kronor) för sitt undervattensäventyr.

Det är ingen hemlighet att undertecknad inte var direkt imponerad av ”konstverket”, men om man tittar på mottagandet av uppföljaren, Aquaman and the Lost Kingdom, så var vi nästan hänförda i jämförelse.

Läs också Are you kidding me?! Vi vet inte riktigt i vilken genre vi ska placera Aquaman, actionkomedi eller klockren (ofrivillig) parodi?

Bland annat The Guardian gav en ynka stjärna till en film som förmodligen är mest känd för den ändlösa/meningslösa debatten om i vilken utsträckning Amber Heard borde klippas bort från slutprodukten (efter hennes inte särskilt PR-vänliga möte med sin ex-make, Johnny Depp, i det amerikanska rättssystemet).

Trots det ljumma mottagandet från pressen gick filmen riktigt bra på bio och är nu redo för streaming på HBO Max.

 

Från HBO:s synopsis kan vi läsa följande om handlingen:

Black Manta misslyckades i sitt första försök att besegra Aquaman, men han drivs fortfarande av viljan att hämnas sin fars död och kommer inte att låta något stoppa honom från att förgöra Aquaman en gång för alla. Med den uråldriga och mytomspunna svarta treudden i sina händer är han en farligare motståndare än någonsin tidigare.

För att besegra Black Manta måste Aquaman bilda en allians med sin bror Orm, den tidigare kungen av Atlantis. De två bröderna måste lägga sina meningsskiljaktigheter åt sidan om de ska kunna skydda riket och rädda Aquamans familj – och världen – från fullständig förstörelse.

Aquaman måste nu jonglera sina plikter som kung av Atlantis och nybliven far

James Wan återvänder som regissör och den oefterhärmlige Momoa gör om sin roll som den fjälliga muskelmannen med kungligt påbrå.

Läs också Snyders sköna revansch Många filmer har ”finputsats” i efterhand av missnöjda regissörer – men ingen lika omfattande som Justice League.
Aquaman-and-the-Lost-Kingdom_1-7 Aquaman-and-the-Lost-Kingdom_1-6 Aquaman-and-the-Lost-Kingdom_1-5 Aquaman-and-the-Lost-Kingdom_1-2 AQUAMAN AND THE LOST KINGDOM Aquaman-and-the-Lost-Kingdom_1-4
<
>
Aquaman and the Lost Kingdom (Foto: HBO Max)

I Aquaman and the Lost Kingdom återvänder alla skådespelare i sina roller från den första filmen.

Jason Momoa som Arthur Curry/Aquaman; Patrick Wilson som Orm, Aquamans halvbror och motvilliga allierade; Amber Heard som Mera, drottning av Atlantis och mor till tronarvingen; Yahya Abdul-Mateen II är Black Manta, fienden som är besatt av att hämnas på Aquaman och Atlantis; och Nicole Kidman är Atlanna, en stark ledare och mor med en krigares hjärta.

Dessutom återförenas Dolph Lundgren och Randall Park som King Nereus respektive Dr Stephen Shin.

Aquaman and the Lost Kingdom (Foto: HBO Max)

Filmens manus är skrivet av David L. Johnson-McGoldrick, baserat på en berättelse av James Wan och Jason Momoa. DC-karaktärerna Aquaman är skapade av Paul Norris och Mort Weisinger.

Nu kan du snart se storfilmen hemma i ditt eget vardagsrum, med premiär på HBO Max den 27 februari.

Läs också Tillbaka i (dyster) högform! I den fjärde säsongen återvänder True Detective till sina mörka, dystopiska rötter.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

1 reaktion på ”Nu kan du strömma Aquaman and the Lost Kingdom”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen