Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Noomi Rapace i norsk Netflix-film

15 oktober kommer en ny mörk, nordisk komedi på Netflix.

Av / 2021-10-08 - 10:40
Noomi Rapace i norsk Netflix-film

Den norska kultregissören Tommy Wirkola, som ligger bakom filmer som Kill Buljo, Död snö och Hansel & Gretel: Witch Hunters, har fått global distribution av sin senaste film, I död och lust.

I sin sjunde långfilm har Wirkola fått med sig stora skandinaviska skådespelare. Huvudrollerna spelas av Noomi Rapace och Aksel Hennie, och Atle Antonsen, Christian Rubeck och André Eriksen spelar birollerna i denna lätt absurda, mörka, thrillerkomedi.

 

Läs också Zwart humor! Du behöver inte vara ett fan av vampyrserier för att stortrivas med den svarta humorn i Post Mortem.

I pressmeddelandet kan vi läsa följande om handlingen:

Lars (Aksel Hennie) och Lisa (Noomi Rapace) har förlorat mycket av kärleken som förde dem samman. Nu kämpar de för att behålla både sitt äktenskap och sina ambitioner. Lars karriär som regissör har slutat med såpoperor, och Lisa har inte fått någon roll på många år. Lars känner sig ignorerad, har det svårt med ekonomin och misstänker att han blir lurad. Lisa tycker att Lars är en bortskämd, självcentrerad fegis.

Ingenting i deras liv blev som de hade trott – allra minst äktenskapet. En helgresa till sommarstugan i skogen verkar kunna ge dem båda en chans att bli av med den andra. Permanent. Men inte ens det går enligt planerna. Resan innebär fler överraskningar och oförutsedda händelser än de hade tänkt sig.

 

I-onde-dager_1-989x493 I-onde-dager_4-989x556 I-onde-dager_3-989x556 I-onde-dager_7-989x556
<
>
I död och lust. Foto: Netflix

 

När båda makarna planerar att ta livet av sin bättre hälft uppstår det minst sagt förvecklingar. Dessutom hamnar ett gäng förrymda brottslingar i skottlinjen.

I död och lust (Foto: Netflix)

Räkna med massor av underhållningsvåld à la Tarantino, grovt språk och överdrivet, explicit splatter – med andra ord: Wirkola av gammal god årgång. Definitivt en film som inte lär uppskattas av alla.

I död och lust har premiär på Netflix den 15:e oktober.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Ljud & Bild
Rulla till toppen