TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Noomi Rapace i norsk Netflix-film

15 oktober kommer en ny mörk, nordisk komedi på Netflix.

forfatter
Publicerad 2021-10-08 - 10:40

Den norska kultregissören Tommy Wirkola, som ligger bakom filmer som Kill Buljo, Död snö och Hansel & Gretel: Witch Hunters, har fått global distribution av sin senaste film, I död och lust.

I sin sjunde långfilm har Wirkola fått med sig stora skandinaviska skådespelare. Huvudrollerna spelas av Noomi Rapace och Aksel Hennie, och Atle Antonsen, Christian Rubeck och André Eriksen spelar birollerna i denna lätt absurda, mörka, thrillerkomedi.

 

Läs också Zwart humor! Du behöver inte vara ett fan av vampyrserier för att stortrivas med den svarta humorn i Post Mortem.

I pressmeddelandet kan vi läsa följande om handlingen:

Lars (Aksel Hennie) och Lisa (Noomi Rapace) har förlorat mycket av kärleken som förde dem samman. Nu kämpar de för att behålla både sitt äktenskap och sina ambitioner. Lars karriär som regissör har slutat med såpoperor, och Lisa har inte fått någon roll på många år. Lars känner sig ignorerad, har det svårt med ekonomin och misstänker att han blir lurad. Lisa tycker att Lars är en bortskämd, självcentrerad fegis.

Ingenting i deras liv blev som de hade trott – allra minst äktenskapet. En helgresa till sommarstugan i skogen verkar kunna ge dem båda en chans att bli av med den andra. Permanent. Men inte ens det går enligt planerna. Resan innebär fler överraskningar och oförutsedda händelser än de hade tänkt sig.

 

I-onde-dager_1-989x493 I-onde-dager_4-989x556 I-onde-dager_3-989x556 I-onde-dager_7-989x556
<
>
I död och lust. Foto: Netflix

 

När båda makarna planerar att ta livet av sin bättre hälft uppstår det minst sagt förvecklingar. Dessutom hamnar ett gäng förrymda brottslingar i skottlinjen.

I död och lust (Foto: Netflix)

Räkna med massor av underhållningsvåld à la Tarantino, grovt språk och överdrivet, explicit splatter – med andra ord: Wirkola av gammal god årgång. Definitivt en film som inte lär uppskattas av alla.

I död och lust har premiär på Netflix den 15:e oktober.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Drakens tidsålder HBO Max satser stort på att prequel-serien till Game of Thrones ska lyfta streamingtjänsten till gamla höjder. Det tror vi att den gör!
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend